Victorie cu Sheriff: Oţelul şi-a găsit un nou marcator
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Victorie cu Sheriff: Oţelul şi-a găsit un nou marcator
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii s-au impus în amicalul cu moldovenii de la Sherif Tiraspol, scor 1-0, prin reuşita semnată de Bogdan Chipirliu, golgheterul de la echipa a doua


Cu doar câteva sute de spectatori în tribune, antrenorul Viorel Tanase şi-a văzut elevii la joc încă odată înaintea finalului încărcat de an. Cu încă cinci etape din campionat (se joacă trei şi din retur) plus sfertul de finală cu Ceahlăul, pentru a salva cât se mai poate din acest sezon gălăţenii s-au pregătit cu un amical, pe teren propriu, contra liderului din campionatul Moldovei, Sherif Tiraspol.

Cu o formulă nouă încercată de antrenorul Viorel Tanase, Oţelul a controlat prima parte a jocului şi a reuşit să marcheze prin Chipirliu (min. 14), golghetereul “satelitului”, în urma unei faze lucrată perfect: Didi a scos în dreapta pentru Iorga, iar centrarea celui de-al doilea l-a găsit pe Chipirliu, care a finalizat spectaculos la colţul lung. După gol, gălăţenii au mai trecut pe lângă majorarea avantajului în câteva rânduri, dar Pena şi Sirghi nu au reuşit să-l învingă pe goalkeeperul advers.

Echipa din prima repriză: Brâneţ- Râpă, Sirghi, Perendija, Murgoci – Filip, Bajenaru – Iorga, Didi, Chipirliu – Pena.

Antrenorul formaţiei adverse, Mihai Stoichita, a purtat un dialog permanent cu suporterii gălăţeni aflaţi în spatele său, iar în repriza a doua a stat minute bune în spatele lui Tanase, în dreptul băncii de rezerve a gazdelor, vorbind cu jucătorii gălăţeni.

“Mi-a făcut plăcere, mi-am adus aminte de vremurile petrecute la Galati. Nu înţeleg atmosfera din jurul echipei, e prea multă răutate. Lumea să nu uite că echipa s-a chinuit şi înainte să câştige campionatul, iar Otelul poate oricând să revină în top”, a spus Stoichita.

Gol Chipirliu, debut Tudorie

Atenţia acordată de clubul roş-alb-albastru pentru juniori a început deja să se simtă. Chipirliu (20 de ani) a reuşit să marcheze un gol spectaculos, putând fi deja o soluţie viabilă, având în vedere atacul steril al gălăţenilor, în timp ce un alt junior, la doar 16 ani, Alexandru Tudorie a evoluat pe durata întregii reprize secunde, fiind la primul joc al său pentru prima echipa, chiar şi într-un cadru amical.

Formaţia folosită în repriza secundă: Simaitis – Cârjă, Sipovici, Ljubinkovici, Cucu – Cojoc, Benga – Buş (Mardare), Tudorie, Stromajer – Punosevac.

În partea a doua a meciului, Otelul a revenit la jocul anost prin care a cedat foarte multe puncte pe parcursul sezonului actual. Gălăţenii nu au reuşit să-şi creeze nici măcar o ocazie notabilă. Antrenorul Viorel Tanase i-a menajat pe Giurgiu şi Viglianti, în timp ce Grahovac, Costin, Ilie, Inkango şi Paraschiv sunt în continuare indisponibili.

“A fost un test util pentru noi, bine că l-am şi câştigat pentru a căpăta încredere. Am văzut la joc câţiva jucători foarte tineri, plus cei care au evoluat mai puţin până acum”, a spus Viorel Tanase.

Următorul joc oficial pentru Oţelul este cel cu FC Vaslui, de luni, de la ora 20.00, în etapa a XVI-a a Ligii I.

Citit 2175 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2012 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.