Managerul lui Froch confirmă: „Vom onora un meci revanşă cu Bute”

Managerul lui Froch confirmă: „Vom onora un meci revanşă cu Bute”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Partida va avea loc la Montreal, cel mai probabil pe 30 martie 2013, gălăţeanul având ocazia să-şi recâştige centura de campion mondial în versiunii IBF


Campionul mondial în versiunea IBF, britanicul Carl Froch, îi va oferi revanşa pugilistului Lucian Bute într-o gală ce va avea loc la 30 martie 2013, în Montreal, informează dailystar.co.uk. Informaţia a fost confirmată de managerul britanicului, Eddie Hearn, care a declarat că lupta cu Bute va avea loc datorită contractului. "Suntem obligaţi de contract la o revanşă cu Bute la Montreal şi o vom onora. Vrem să mergem la Montreal pentru acea luptă, va fi transmisă de televiziunile americane şi vor fi 20.000 de oameni la Bell Centre", a afirmat Hearn, pentru Sky Sports.

Precizări de la IBF

Deşi IBF a anunţat că Froch poate pierde centura IBF dacă nu va accepta să-l întâlnească pe challengerul obligatoriu, americanul Adonis Stevenson, forul internaţional a precizat că regulamentul îi acordă britanicul două alte variante pentru un meci cu centura IBF pusă în joc, fie cu Bute, fie pentru unificarea titlurilor cu Andre Ward.

"El poate cere o excepţie în cazul lui Bute sau să ceară să unifice centurile cu Andre Ward. Dacă excepţia este refuzată şi nu vrea să lupte cu Stevenson, atunci ar trebui să renunţe la titlul IBF", a precizat purtătorul de cuvânt al IBF, Jeanette Salazar.

Lucian Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima înfrângere la profesionişti la 26 mai, în faţa britanicului Carl Froch, prin KO în repriza a cincea, el pierzând centura IBF.

Apoi, în urmă cu aproape două săptămâni, Bute l-a învins la puncte pe Gracev, într-un meci desfăşurat la Centre Bell din Montreal, primul disputat de român după înfrângerea în faţa lui Froch. Lucian Bute, în vârstă de 32 de ani, a devenit astfel deţinător al centurii NABF la categoria semigrea.

Dacă va ieşi învingător din partida revanşă cu Bute, Froch a declarat că îşi doreşte, tot în 2013, meciuri cu americanul Andre Ward, în faţa căruia a pierdut în finala turneului Super Six, şi cu danezul Mikkel Kessler, al doilea boxer care l-a bătut pe britanic în carieră.

"Am vorbit cu Kessler la telefon şi i-am spus să luptăm, dar el a schimbat subiectul şi m-a întrebat ce mai face mama mea. Lupta cu Ward va avea loc, pentru că nu are unde să se ducă. Simt că sunt la apogeu din punct de vedere fizic. Mă lupt pentru că îmi place, asta e personalitatea mea, ăsta sunt eu", a spus Froch.

Citit 1785 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2012 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.