VIDEO Iorga a reuşit execuţia campionatului: „Gol de kinogramă, magnific, o minunăţie”
Foto: Iorga a marcat un gol de poveste într-o victorie aşteptată de doi ani şi jumătate de toţi suporterii gălăţeni / Foto: Sorin Pană

VIDEO Iorga a reuşit execuţia campionatului: „Gol de kinogramă, magnific, o minunăţie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mijlocaşul de bandă al Oţelului a marcat cel mai frumos gol al carierei şi, totodată, un gol extrem de important pentru echipă, în victoria contra rivalilor de la FC Vaslui


După ce a reuşit cea mai spectaculoasă execuţie a campionatului, Iorga a rămas modest, cu greu lăsându-se convins să vorbească public despre reuşita sa individuală. „Nu vreau să ies în faţă, mai ales în situaţia actuală în care ne aflăm. Nici măcar nu pot să mă uit în clasament, ştiu că avem 19 puncte strânse pe teren, nici nu vreau să ştiu pe ce loc suntem până nu revenim sus. Contează doar performanţa echipei, avem o mare dorinţă, să prindem cupele europene, iar prin Cupa României e drumul cel mai uşor”, a spus Iorga.

Chiar dacă a marcat un gol printr-o execuţie care ar face invidios orice fotbalist din lume, Cătălin Iorga a spus că pentru el este o reuşită ca oricare alta. „Mie îmi plac toate golurile pe care le înscriu, nu contează cum reuşesc să introduc mingea în poartă, la toate ţin la fel de mult. Se poate spune că cel de acum e cel mai frumos, dar important este doar că am reuşit să câştigăm într-un moment dificil pentru noi şi nu spun asta doar de complezenţă”.

De altfel, golul reuşit de Iorga luni seară nu este prima sa ispravă de mare rafinament tehnic. Mijlocaşul de bandă al Oţelului a marcat alte două goluri superbe cam din aceeaşi poziţie şi în ediţiile precedente de campionat (la 1-1 cu CFR Cluj acasă şi în victoria de la Targu Jiu, 1-0 cu Pandurii).

Golazoo, Iorga!

„Ce gol, o bogăţie! Execuţie fabuloasă, cu exteriorul piciorului drept. Gol de kinogramă, fără elan, gol de mare fotbalist. Ce bijuterie! Magnific! O minunăţie”, aşa a sunat comentariul live al lui Cosmin Băleanu în transmisia de pe Dolce la execuţia de mare fineţe a lui Iorga.

Reuşita fenomenală a devenit cu atât mai valoroasă cu cât a însemnat victoria în faţa rivalilor de la FC Vaslui, cu care Oţelul nu mai câştigase din mai 2010.

„De fiecare dată la antrenamente încerc să marchez din orice poziţie, chiar şi dacă sunt pe linia de fund a terenului. Am încercat şi acum într-un meci oficial şi mi-a ieşit”, a explicat Iorga cum a ajuns să încerce acea execuţie superbă. Exterior din marginea careului de 16 metri direct în vinclu, prin care l-a derutat atât de tare pe portarul Dani Coman, încât nu mai reuşea să scoată mingea din plasă după golul încasat. „M-a felicitat pentru reuşită în drum spre vestiare”, a mărturisit Iorga.

Publicul, element important

Eroul Oţelului din partida de luni a declarat că la victoria cu FC Vaslui (scor 2-0) a contat foarte mult şi aportul publiculu. "Dacă ar fi aşa de fiecare dată, cu siguranţă şi noi am obţine rezultate mai bune. Nu vreau să mă încurajeze pe mine, ci vreau să încurajeze echipa”, a spus Iorga.

Deşi sunt unele partide în care este luat la ţintă de cârcotaşii din tribună, Iorga are cifre foarte bune la kilometri alergaţi, fiind mai mereu printre primii trei din echipă la această categorie. De asemenea, în ediţia trecută de campionat Iorga a fost al doilea golgheter al echipei cu şase reuşite, iar acum a marcat deja trei goluri, fiind al treilea marcator al roş-alb-albaştrilor.

Altfel, transformarea pozitivă arătată de Oţelul în meciul cu FC Vaslui a fost explicată de Cătălin Iorga prin faptul că toţi jucătorii şi-au dorit enorm să facă uitată prestaţia şi nfrângerea de la Piatra Neamţ, 1-4 cu Ceahlăul. „Am făcut un joc slab la Piatra Neamţ, nu ne-a ieşit nimic şi am vrut să demonstrăm care e adevărata noastră faţă. În plus, nu mai câştigasem de multă vreme cu FC Vaslui, iar asta ne-a făcut să fim şi mai motivaţi”.

Tase îl vede la echipa naţională

În urma evoluţiei încântătoare din ultimul joc, antrenorul Viorel Tănase consideră că Iorga poate ajunge chiar şi în atenţia echipei naţionale. „E un fotbalist foarte talentat, în care am mare încredere. Dacă avem răbdare cu el şi îl încurajăm, la calităţile pe care le are, dacă va continua să evolueze aşa, cu siguranţă va bate la porţile echipei naţionale”, a spus „Tase”.

Iorga nu are nicio selecţie la naţională, dar a fost convocat cu regularitate la reprezentativa de tineret atunci când se încadra în vârsta de selecţie.

Citit 2131 ori Ultima modificare Marți, 20 Noiembrie 2012 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.