Golgheter regăsit la Oţelul! Primul hattrick din carieră în Liga I

Golgheter regăsit la Oţelul! Primul hattrick din carieră în Liga I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Oţelul a obţinut prima victorie pe terenul Rapidului după 16 ani * Atacantul Marius Pena a fost omul meciului, marcând cele trei goluri ale echipei gălăţene, toate cu execuţii superbe

Septembrie 1996, actualul antrenor, Viorel Tănase, era în teren la acel 3-4 de poveste, cu golul victoriei marcat de Vali Ştefan, în prelungirile unei partide în care Oţelul a întors de la 3-1 cu un jucător eliminat din prima repriză! Aşteptarea de 16 ani a unei noi victorii gălăţene în Giuleşti s-a încheiat sâmbătă seară, cu Oţelul revenind de la 0-1, fără să se clatine după ce a fost egalată la 2-2 şi cu foarte multe alte ocazii uriaşe ratate.

Seară magică a lui Marius Pena

Sprint la colţul scurt, ia faţa fundaşului şi bagă capul în centrarea lui Iorga, imparabil. Portarul respinge până la el, se ridică şi încearcă să-l blocheze, sânge rece şi dribling scurt spre stânga, culcă portarul şi înscrie printre trei fundaşi. Apoi, centrare de pe stânga la scurt, deşi este în afara cadrului porţii pune piciorul drept pentru o deviere ce părea imposibilă, în plasă, la colţul opus. Trei goluri cu execuţii superbe, unul mai frumos ca altul. După vreun an de chin, în care s-a tot străduit dar nu i-a ieşit mai nimic, în sfârşit l-am recunoscut: „Penaru”, acelaşi superatacant din sezonul în care se câştiga titlul de campioană.

Primul hattrick din cariera lui Marius Pena în prima ligă şi astfel s-a întors fericit în Galaţi, târziu în noapte, ţinând strâns la piept captura de război, mingea pe care a băgat-o de trei ori în aţe. „Fără ajutorul colegilor nu făceam nimic, ne-am revanşat faţă de suporteri şi conducere. E o seară magică pentru mine şi sper să marchez în continuare. Avem meci dificil miercuri în cupă, sper să reuşim un rezultat bun, ca să avem şanse să ajungem în finală şi în cupele europene”,  a declarat eroul Oţelului din Giuleşti.

O bere şi din nou la muncă

Trei goluri pentru tot atâtea puncte, sărbătorite scurt în autocar pe drumul de întoarcere acasă, cu o bere oferită de antrenor, fericit de reuşita jucătorului său şi a întregii echipe. „Rezultatele negative ale echipei i-au adus şi lui un blocaj psihologic. Aşteptam de mult acest moment de la el, la antrenamente mereu are asemenea execuţii, mă bucur din tot sufletul pentru el şi pentru toată echipa. O bucurie scurtă, pentru că vine următorul meci, unul extrem de important. Să nu facem aceeaşi greşeală ca după victoria de la Ceahlăul, miercuri în Cupă trebuie să confirmăm, să nu ne dezamăgim din nou suporterii”, a declarat antrenorul Viorel Tănase.

Ieri, echipa s-a reunit devreme la stadion, înainte de prânz, pentru refacere. Intrau în linie dreaptă pregătirile pentru meciul anului, manşa tur a semifinalei Cupei României, la Galaţi, contra Petrolului.

Citit 1382 ori Ultima modificare Luni, 10 Decembrie 2012 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.