FRF a amânat şi meciurile de campionat dar la Oţelul se continuă antrenamentele
Foto: Foto: Ionatan Ţuţ

FRF a amânat şi meciurile de campionat dar la Oţelul se continuă antrenamentele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat cererea cluburilor de a nu se mai juca în acesta an etapa ce era programată la sfârşitul săptămânii


Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis luni să accepte cererea cluburilor CFR Cluj şi Oţelul Galaţi de a se amâna pentru anul viitor partidele tur din semifinalele Cupei României, însă nu s-a putut lua o decizie similară şi pentru jocurile etapei a treia din retur, programate la sfârşitul acestei săptămâni, pentru că nu erau solicitări scrise decât de la cele două grupări amintite.

Mai toate cluburile din Liga I au reacţionat imediat, au transmis cereri oficiale către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), iar forul condus de Dumitru Dragomir a anunţat FRF. Ca urmare a acestui demers, fiind întrunite şi condiţiile regulamentare ce lipseau în ziua precedentă, ieri dimineaţă s-a întrunit Comitetul de Urgenţă al FRF, care a decis să amâne etapa a 20-a pentru anul viitor. Deocamdată, nici LPF, nici FRF nu au găsit date libere în calendar pentru a programa aceste meciuri, singurele variante existente în acest moment în opinia lui Dumitru Dragomir fiind reluarea campionatului în luna februarie, cu câteva zile mai devreme decât programarea iniţială, dacă situaţia meteorologică va permite sau încheierea sezonului în vară, cu două săptămâni mai târziu.

"Etapa a treia din retur s-a amânat. În urma cererii a 12 cluburi din Liga I, LPF s-a întrunit şi a făcut o hârtie către FRF care la rândul lor au făcut un comitet de urgenţă. Campionatul s-a amânat pentru o dată pe care deocamdată nu o ştim. Nu există o dată în calendar: ori jucăm în condiţii mai proaste decât astea, ori ne ducem în vară cu vreo două săptămâni, ceea nu se vrea. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Dacă vremea este foarte bună, reîncepem în februarie. Dacă vremea nu este bună, rugăm federaţia să trimită campionatul mai spre vară", a declarat Dumitru Dragomir.

Oţelul, antrenamente până vineri

Cei de la Oţelul, grupare care s-a aflat printre solicitantele amânărilor, nu vor intra în vacanţă imediat, antrenorul Viorel Tănase spunând că programul echipei include antrenamente până la sfârşitul săptămânii. „Este o decizie benefică, pe care o anticipam. Mă bucur că s-a luat o astfel de hotărâre, pentru că nici vremea nu ne ajută. Astfel, ne respectăm jucătorii, riscau accidentări pe acest fond de oboseală generat de sezonul prelungit, mai ales că la majoritatea echipelor sunt condiţii precare de pregătire. Vom avea câte un antrenament pe zi până la sfârşitul săptămâni şi abia apoi vom intra în vacanţă”, a declarat Tănase.

Astfel, Oţelul a încheiat seria meciurilor oficiale din acest an cu o victorie, prima în Giuleşti după 16 ani, cea de sâmbăta trecută, 3-2 cu Rapid.

Citit 1485 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2012 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.