Suporterii Oţelului au început o revoluţie online

Suporterii Oţelului au început o revoluţie online
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Petiţia prin care se cere transparenţă din partea conducerea clubului a adunat în primele trei zile aproape 800 de semnături din toate colţurile lumii


 

Prin iniţiativa de a demara o campanie de strângere de semnături pentru a demonstra acţionariatului şi executivului de la FC Oţelul că există un număr semnificativ de suporteri cărora le pasă de Oţelul şi care nu pot fi ignoraţi, fanii gălăţeni au declanşat o mini-revoluţie în mediul online.

În doar trei zile de la lansare, s-au strâns  până ieri la prânz aproape 800 de semnături ale celor cu sânge roş-alb-albastru, pe adresa http://www.petitieonline.com/salvati_spiritul_otelului, acesta fiind primul pas în acţiunile de protest pregătite de suporteri.

„Vrem transparenţă, o conferinţă de presă în care să ni se spună ce clauze au fost la preluarea de către patronul clubului, care este suma pentru care clubul a fost vândut şi ce planuri concrete are noua conducere”, a comentat Virgil, unul dintre suporterii care au semnat, sătul de enigmele care învăluie activitatea clubului.

Chiar dacă nu s-au vindecat încă rănile după ameninţările de faliment din vara trecută când „era Borş” părea eternă, noile speculaţii privind intenţiile noului patron, Dan Grigore Adamescu, conform cărora s-ar folosi de club pentru a-şi însuşi banii din Liga Campionilor, i-au îngrijorat şi mai tare pe fani şi au răspuns prompt la apelul lansat odată cu această campanie. „Oţelul nu va muri niciodată pentru că are fani care nu se lasă bătuţi şi merg până la capăt”, a punctat Adi, iar Radu a precizat că „Oţelul este mândria Galaţiului şi aşa trebuie să rămână în continuare”.

Din Urlaţi pân’ la Milano

Sute de fani s-au „înghesuit” pentru a-şi pune numele la vedere în faţa conducătorilor, într-o acţiune preliminară de protest îndreptat împotriva şefilor clubului gălăţean. Deşi majoritatea sunt din Galaţi, un număr foarte mare dintre semnatari sunt din alte localităţi, din ţară sau chiar din străinătate. De la Urlaţi sau Pleşcoi, oraşe ca Bucureşti, Iaşi sau Timişoara şi până la Kitchner (Canada), Londra (Marea Britanie), Gdansk (Polonia), Larnaca (Cipru) sau Milano (Italia) s-au strâns semnături de la suporterii Oţelului care doresc să-şi vadă clubul favorit pe calea cea bună, fără scandaluri sau ameninţări cu falimentul.

„Chiar dacă acum locuiesc la mii de kilometri distanţă de Galaţi, am rămas mereu cu inima alături de echipa mea iubită, pe care o urmăresc de fiecare dată prin satelit. Susţin iniţiativa suporterilor”, a comentat Marius Cartas, un fan gălăţean stabilit peste hotare, la Sondrio (Italia).

Restul e tăcere

Conducerea executivă a clubului gălăţean a refuzat să ofere un punct de vedere oficial cu privire la comunicatul emis de fanii Oţelului la sfârşitul săptămânii trecute, aşteptându-se să aibă loc întâlnirea programată zilele acestea, între primarul Marius Stan şi Dan Grigore Adamescu, de la care se aşteaptă dezamorsarea tensiunilor din club. Suporterii au anunţat că petiţia rămâne deschisă până sâmbătă dimineaţă.

Citit 1479 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2013 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.