Oţelul II şi Dunărea, în cantonament montan la Câmpulung Moldovenesc

Oţelul II şi Dunărea, în cantonament montan la Câmpulung Moldovenesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă în restul ţării iarna îşi face apariţia când şi când, în nordul Moldovei este la ea acasă. În această zonă, zăpada persistă câteva luni bune din an, ca şi temperaturile scăzute, de altfel. Într-un astfel de decor autentic de iarnă au descins, duminică după-amiază, fotbaliştii a două dintre echipele gălăţene. Ambele şi-au propus un cantonament de aproape două săptămâni în staţiunea Câmpulung Moldovenesc.

Nici nu şi-au aranjat bine bagajele în camerele de hotel şi tinerii jucători ai FCM Dunărea şi Oţelul II au ieşit să ia o gură de oxigen. „Ningea atât de frumos că nu am rezistat să stăm în camere şi am ieşit la mişcare”, ne-a declarat Mitică Ragea, unul dintre antrenorii echipei Oţelul II.

FCM DUNĂREA a urcat la Câmpulung un număr de 26 jucători, în majoritate tineri şi foarte tineri. Obiectivul cantonamentului este continuarea acumulărilor fizice, dar şi jocul cu mingea. Stafful tehnic - alcătuit din Vali Stan, ajutat de Daniel Florea şi Iulian Apostol (încă şi jucător), Gigi Cucu, antrenorul portarilor şi preparatorul fizic Dorin Radu - are deja planificate trei jocuri de verificare. Pe 9 februarie - cu Oţelul II, pe 12 - cu Rapid CFR Suceava, iar la întoarcere, pe 15 - meci la Bacău, cu Sport Club. Lotul de jucători are următoarea componenţă: Comănescu, Olaru (venit de la FC Maramureş) şi Trihenea, portari - Radu, Braşoveanu, Florea, Asanache, Teleagă, Cristescu, Cristea, Ghiocel, Hristian, Chebac, Comşa, Cucu, Moroşanu, Negoescu, Apostol (revenit la echipă după ce a trecut de la Urziceni şi Rapid), Voicu (vine de la Bistriţa şi Alba Iulia), Enache, Drăgan, Grosu, plus cei patru transferaţi de la Oţelul II: Stoica, Qusmane Gueye, Cenk şi Chipirliu. Faţă de sezonul trecut au plecat Măstăcan - la Fortuna Brazi (acolo unde au ajuns, în vara trecută, alţi trei dunăreni - Cioinac, V. Munteanu şi Marin); Daniel Popescu se află cu Oţelul în Spania, Dragomir este la Oţelul II, iar Chelaru, Căldăraru şi Chiriac la diferite echipe.

OŢELUL II (antrenori Damian Băncilă şi Mitică Ragea; Gh. Avram - preparator fizic, iar Cristi Vălugă - masor) a ajuns la Câmpulung cu 22 de jucători. Media de vârstă este foarte scăzută - în jur de 19 ani, în lot existând şi jucători de doar 16 ani. Din lot mai face parte Alexandru Tudorie, aflat în Spania cu echipa mare. Iată lotul de jucători: Vlasie, Vicol (portari) - Marus, Cazacu, Ciurea, Rusu, Gâţă, Moglan, Boubătrân, Miron, Manea, Tudose, Adăscăliţei, Dragomir (de la FCM Dunărea), Dajbog, Toma, Moise, Stoian, Gohoreanu, I. Constantinescu, Şt. Lupu şi State (fost la FCM Dunărea şi Politehnica Galaţi). La fel ca dunărenii, şi tinerii „oţelari” se vor pregăti în nordul Moldovei până pe 15 februarie, unde vor susţine câte două antrenamente pe zi (afară şi în sala de forţă). La Galaţi a fost susţinut primul joc din acest an (1-3 cu Sporting Lieşti), iar pe 9 februarie va juca cu FCM Dunărea. Este posibil ca pe 13 februarie să întâlnească Sporting Suceava.

Citit 1579 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2013 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.