Oţelul a pierdut primul amical: E de muncă la omogenizare!
Foto: sursa foto: otelul-galati.ro

Oţelul a pierdut primul amical: E de muncă la omogenizare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trupa antrenată de Petre Grigoraş a dominat prima treime din meciul cu Dinamo Kiev, pierdut cu 0-1 * Oţelul a contat în joc cât a avut în teren mai vechii săi jucători * Vancea a dezamăgit, Gazale a avut prea puţine mingi, brazilienii n-au jucat


Ajunşi duminică seară în Spania, fotbaliştii de la Oţelul şi-au început practic ieri dimineaţă cantonamentul de 21 de zile din Andaluzia, antrenorul Petre Grigoraş programând de la ora 10.00 un antrenament uşor, de dezmorţire, pe o vreme superbă, la 16 grade Celsius.

Pe seară, de la ora 17,00, s-a trecut la treburi serioase, primul meci amical din acest an, în compania redutabilei echipei ucrainiene Dinamo Kiev.

Nerăbdarea suporterilor gălăţeni de a-i vedea la lucru pe sud-americanii veniţi în această iarnă n-a fost satisfăcută de Grigoraş, care a început jocul cu o formulă de echipă bazată pe jucătorii aflaţi în lot şi anul trecut, singura excepţie fiind Astafei, doar el dintre dintre cei şapte fotbalişti transferaţi recent  fiind folosit în primul „11”: Grahovac – Cojoc, Sârghi, Costin, Ljiubinkovic – Neagu, Giurgiu, Paraschiv – Astafei, Didi, Iorga.

Ca sistem de joc, faţă de ce juca Oţelul până mai ieri, Grig l-a folosit ceva mai jos Paraschiv, aproape de Giurgiu şi Neagu, efectul fiind un joc foarte consistent în linia mediană ce a adus un plus semnificativ de posesie, dar fără mari ocazii de gol. Dinamo Kiev nu s-a apropiat aproape juma’ de oră de poarta Oţelului, dar când a făcut-o a fost deranj. În min. 29 un şut de la distanţă a fost respins în faţă de Grahovac, Sârghi salvând în extremis pe respingere, iar peste un minut bara l-a salvat pe portarul Oţelului.

Replica l-a avut la finalizare pe Astafei (37’), care a ratat de puţin încercarea de a loba portarul, dar repriza s-a încheiat cu echipa ucraineană dominând.

După pauză, Grigoraş a schimbat toată echipa, începând repriza a doua cu Brăneţ – Cârjă, Sipovici, Benga, D. Popescu – Filip, Gazale, Tudorie - Zaharia, Vancea, Stromajer. După un sfert de oră de joc oarecum haotic, Dinamo Kiev a deschis scorul, o centrare de pe dreapta trecând de fundaşii centrali, Cârjă n-a apucat să strângă suficient, iar Tsurikov (min. 62) a împins în poartă din şase metri.

Cu inevitabilele carenţe generate de lipsa de omogenitate, dar cu jucători mult mai bătăioşi în încercarea de a demonstra că merită tricoul roş-alb-albastru, Oţelul a încercat să egaleze, dar angajamentul fizic n-a fost de ajuns. S-au mai remarcat arbitrul coreean, cu exces de zel l-a eliminarea lui Popescu (min. 84) şi amânarea primei apariţii în tricoul Oţelului pentru brazilienii Antunes şi Marquinhos probabil pentru joi, când echipa gălăţeană va întâlni campioana Bulgariei, Ludogorets.

După meci, Grigoraş a spus că un alt rezultat ar fi fost o surpriză, la stadiul pregătirilor echipei sale. „Noi am ieşit pe iarbă pentru prima dată dimineaţă, în timp ce adversarul e de vreo trei săptămâni pe aici, o evoluţie mult mai bună a noastră ar fi fost o surpriză. Avem timp destul, vom arătat altfel în scurt timp”, a declarat Petre Grigoraş.

Citit 1719 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2013 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.