Cu gândul la finala Cupei: Oţelul îşi schimbă faţa pentru retur (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Sorin Pană

Cu gândul la finala Cupei: Oţelul îşi schimbă faţa pentru retur (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană a trecut la un sistem de joc nou, iar unii jucători au revenit pe posturile la care s-au consacrat în primul mandat al lui „Grig” pe banca roş-alb-albaştrilor


Formaţia antrenată de Petre Grigoraş se află în plină pregătire pentru partea a doua a sezonului, gălăţenii fiind angrenaţi în ambele competiţii interne, campionat şi Cupa României. Chiar dacă au pierdut la scor ultimul amical, cel contra Rapidului, scor 0-4, conducătorii Oţelului nu sunt îngrijoraţi în perspectiva meciurilor oficiale. „Nu trebuie ca fanii să se îngrijoreze, chiar dacă nu este confortabil să pierzi cu 4-0. Când pierzi în pregătire, corectezi cu mai multă atenţie lucrurile mai puţin bune din joc. Important este ca atunci când vor începe meciurile oficiale să arătăm altfel”, a spus Narcis Răducan, directorul general al FC Oţelul.

Nici antrenorul gălăţenilor nu crede că înfrângerea contra Rapidului este concludentă pentru partea a doua a campionatului. „Suntem în plină pregătire, nu căutăm scuze, folosim aceste jocuri pentru a vedea unde mai trebuie lucrat şi trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru sezonul oficial”, a spus Grigoraş.

Schimbare de sistem

Petre Grigoraş, tehnicianul gălăţenilor numit cu câteva zile înainte de plecarea în Spania, a operat deja câteva modificări în sistemul de joc al echipei. Oţelul a evoluat în toate cele trei partide amicale de până acum în sistemul 4-3-3. În plus, Iorga a fost mutat ca mijlocaş central, post pe care a şi debutat în Liga I, tot cu Grigoraş antrenor, iar Cojoc pare să fi câştigat lupta pentru postul de fundaş dreapta, fiind de asemenea crescut de „Grig”, antrenor cu care a dat cel mai bun randament al său.

Dintre jucătorii transferaţi în această iarnă, Astafei şi Zaharia au părut a fi cel mai bine integraţi, brazilienii Marquinhos şi Joao Felipe au nevoie de timp pentru a se adapta, Vancea n-a convins încă, iar Gazale a jucat foarte puţin din cauza unei accidentări. De altfel, chilianul a revenit deja la antrenamente şi va putea evolua în următoarele meciuri pe care Oţelul le va disputa în Spania, astăzi cu Atletico Paranaense, mâine cu Torpedo Kutaisi şi vineri cu Spartak Moscova. Pe partea stângă a apărării unde au fost marile probleme în trecut, Popescu s-a descurcat destul de bine, iar sârbul Ljubinkovici a revenit la postul său originar, cel de fundaş central.

„Suntem mulţumiţi până acum de jucătorii transferaţi, sunt şanse mici ca lotul să mai sufere modificări, aşteptăm să clarificăm situaţia lui Curelea. În ceea ce-i priveşte pe cei doi brazilieni, trebuie să avem răbdare cu ei, au schimbat continentul, sunt foarte tineri şi nu e uşor să se adapteze”, a precizat Narcis Răducan.

Sîrghi şi Zaharia, suspendaţi cu Petrolul

Pentru primul joc de campionat, cel cu Petrolul, de pe 24 februarie, de la Galaţi, antrenorul Petre Grigoraş nu va putea conta pe fundaşul central Cristian Sîrghi şi pe mijlocaşul Alexandru Zaharia, motiv pentru care au evoluat de regulă în repriza secundă a meciurilor disputate până acum în Spania. Cei doi sunt suspendaţi pentru cumulul de cartonaşe galbene, în timp ce Giurgiu, Benga şi Astafei se află la limita suspendării, cu trei avertismente acumulate până acum.

Citit 1846 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.