Ultimul meci amical din Spania: Oţelul, eşec la limită cu vicecampioana Rusiei
Foto: Foto: Sorin Pană

Ultimul meci amical din Spania: Oţelul, eşec la limită cu vicecampioana Rusiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trupa antrenată de Petre Grigoraş a cedat cu 1-2 partida cu Spartak Moscova * Iorga a marcat un gol superb dar a ratat un penalti * Probleme mari în apărarea roş-alb-albaştrilor


Oţelul şi-a încheiat vineri seria meciurilor amicale din cadrul stagiului de pregătire din sudul Spaniei, ultimul test fiind şi cel mai dificil, în compania redutabilei echipe Spartak Moscova, vicecampioana Rusiei care a jucat în acest sezon în grupele Ligii Campionilor. Antrenorul Petre Grigoraş a început meciul cu o formulă de echipă care se conturează a fi foarte apropiată de „11”-le de start în primul meci de campionat: Grahovac - Cojoc, Costin, Benga, Ljubinkovic - Neagu, Giurgiu, Paraschiv - Iorga, Curelea, Stromajer.
În condiţiile în care Sârghi este suspendat pentru primul joc oficial din acest an, Grigoraş încă pare nehotărât pe cine va folosi alături de Costin în centrul defensivei, ieri testând varianta cu Benga. Tocmai aici au fost probleme, Benga fiind depăşit în câteva rânduri de viteza lui Majeed, acesta din urmă având şi prima mare ocazie a meciului, un şut în bara laterală (min. 9) pe un contraatac.
Oţelul a început foarte bine meciul, cu posesie superioară şi mai tot timpul în jumătatea adversă, Curelea având şi el şansa golului (min. 13), pe o ezitare a defensivei adverse a trecut de portar, dar a fost blocat de un fundaş în momentul şutului. În rest, deşi s-a stat bine în teren şi jocul combinativ a mers bine, a lipsit inspiraţia la pasa decisivă, astfel că Oţelul a pedalat cam în gol, fără alte ocazii la poarta echipei din Moscova. În schimb, Spartak a punctat la ultima fază a reprizei, când Majeed a primit în centrul careului, nepermis de singur, şi a marcat cu un şut la colţul lung.
La reluare, s-a intrat pe teren cu Astafei în locul lui Paraschiv, mutare în urma căreia Iorga a revenit de pe flanc în centrul liniei mediane, plus Sârghi în locul lui Costin. Spartak a început în forţă şi a punctat pentru 2-0 la o eroare a lui Sârghi, care a cedat mingea sub presiunea presiungului făcut de acelaşi Majeed, care a scăpat singur cu Grahovac, l-a driblat şi a împins în poarta goală. Replica gălăţeană a venit printr-un şut superb al lui Stromajer de la marginea careului, scos cu un reflex impresionant de portar. Acelaşi goalkeeper s-a opus golului şi în minutul 67, când a apărat un penalti executat de Iorga, a doua astfel de oportunitate irosită de Oţelul în turneul din Spania, după cea a lui Stromajer din finalul meciul cu Atletico Parananense (scor 1-1). Ce n-a reuşit de punctul cu var, a făcut din colţul careului, Iorga marcând cu execuţie splendidă în min. 74. Însă erorile din apărare au continuat, Cojoc şi Sârghi s-au încurcat reciproc, mingea le-a fot suflată, doi adversari au rămas singuri cu portarul, dar golul nu a fost validat, greu de înţeles de ce.
Din păcate, Didi, care intrase în locul lui Curelea (min. 61), s-a accidentat, a fost schimbat cu Marquinhos, în aceste condiţii fiind pus Astafei vârf împins. Au mai intrat pe teren Brăneţ şi, în ultimul sfert de oră, Gazale şi Filip.
Ca imagine de ansamblu, Oţelul a arătat bine de la mijloc în sus, însă în apărare e deranj mare.
Citit 1679 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2013 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.