PROBLEMELE continuă la Oţelul: În loc de investiţii, fotbalişti lăsaţi în frig

PROBLEMELE continuă la Oţelul: În loc de investiţii, fotbalişti lăsaţi în frig
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Principala preocupare a reprezentantului acţionarilor în conducerea executivă este deocamdată reducerea cheltuielilor * Una dintre măsuri a fost oprirea încălzirii la stadion, astfel că puştii cazaţi acolo au dormit în frig


Toamna trecută, când acţiunile FC Oţelul au fost preluate de TNG, companie controlată de unul dintre cei mai bogaţi afacerişti români, Dan Grigore Adamescu, se vorbea despre intrarea clubului într-o nouă eră, să devină un brand şi mai puternic. Preşedintele Consiliului de Administraţia, Lucian Ciofoaia, promitea atunci că se va investi cât va fi nevoie pentru performanţă. „În funcţie de necesităţi, dar şi de performanţe, vom contribui cu cât va fi nevoie”, declara Ciofoaia în luna octombrie a anului trecut.

Însă, în realitate, lucrurile au stat cu totul altfel, în loc de progres activitatea clubului arătând mai degrabă a declin. Spre sfârşitul lunii trecute, primarul Marius Stan, fost director general al FC Oţelul, afirma că „cei care sunt astăzi acţionari încă nu au dat nici un leu de la ei”, sursele noastre susţinând că la acest aspect lucrurile nu s-au schimbat nici până acum. Mai mult, Stan a afirmat că a lăsat în club în momentul cedării către TNG peste şapte milioane de euro, cam trei milioane s-au cheltuit pe salarii, impozite şi alte necesităţi, dar că restul, aproximativ patru milioane de euro, a fost transferat din conturile clubului. Practic, conform surselor noastre, clubul a funcţionat în ultima vreme din banii încasaţi în acest an din drepturile de televizare.

Ca formă de protest, Stan nu a mai venit la meciuri, apropiaţii acestuia spunând că a promis că o va face abia după ce TNG va veni la club cu prima sută de euro, contribuţie proprie.

Măsuri care distrug imaginea Oţelului

În urmă cu două săptămâni, acţionariatul şi-a trimis un reprezentant care să lucreze în Galaţi, Remus Pascu fiind instalat ca director executiv. În loc de investiţii, primele măsuri au fost îndreptate spre reducerea cheltuielilor. Drastic, fără să se ţină cont de imaginea unui brand construită cu trudă în ani de zile pe gazon şi nu numai. La ultimul meci de pe teren propriu, cel cu Pandurii, nu a mai existat nici măcar „protocolul minim”, nici măcar banala sticlă de apă. De altfel, cel puţin spectatorii din tribuna zero, au fost condamnaţi să facă setea mai bine de două ore, pentru că barul de unde până acum se putea cumpăra apă a fost închis! Totul în condiţiile în care accesul în stadion nu este permis cu vreun recipient.

Culmea ruşinii a reprezentat-o, însă, lipsa hârtiei igienice de la vestiarul arbitrilor!

Totodată, revista „Oţelul”, cam singurul produs din ultima vreme destinat promovării imaginii clubului, fidelizării suporterilor existenţi şi atragerii altora, are apariţia sistată. La un an de zile de la primul număr, la meciul cu Steaua ar fi trebuit să apară numărul 13, însă acest lucru nu se va mai întâmpla, cu atât mai mult cu cât realizatorii acesteia nu şi-au primit nici până acum banii pentru ultimele două ediţii

Fotbalişti lăsaţi în frig

O altă măsură luată de conducerea clubului pentru reducerea cheltuielilor a fost spre sfârşitul săptămânii, când s-a decis oprirea instalaţiei de încălzire la stadion. Asta în condiţiile în care la minihotelul de acolo sunt cazaţi câţiva puşti de la Oţelul II, iar vremea în week-end a fost foarte friguroasă!

Citit 2273 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.