Arcada aduce turneul de promovare la Galaţi

Arcada aduce turneul de promovare la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul înfiinţat anul trecut a câştigat licitaţia pentru dreptul de a găzdui duelurile decisive * Meciurile pentru desemnarea celor două formaţii care vor juca sezonul următor în prima ligă masculină vor avea loc la sala „Florin Balaiş”


La sediul Federaţiei Române de Volei a avut loc licitaţia pentru desemnarea clubului care va organiza turneul final de promovare în primul eşalon, câştigătoare fiind gruparea gălăţeană Arcada. Astfel, la Galaţi se vor întrece cele mai bune patru echipe din Divizia A2, calificate în urma disputării play-off-ului din fiecare serie: Arcada Galaţi şi CSM Universitatea Suceava – din Seria Est, respectiv Universitatea Timişoara şi LPS Bihorul Oradea. Turneul se va disputa în perioada 24-26 mai, primele două clasate urmând să joace, în sezonul viitor, în Divizia A1.

„Am reuşit să câştigăm licitaţia şi astfel putem juca cu promovarea pe masă pe teren propriu. Sperăm să ne atingem obiectivul cu care am pornit la drum vara trecută, să intrăm în prima ligă. Partidele turneului de promovare se vor disputa la sala «Florin Balaiş», cei de la Federaţie confirmându-ne că sala în care am jucat până acum este omologată şi pentru un atsfel de turneu. Sunt sigur că spectatorii vor veni în număr mare să ne susţină, iar noi vom face tot posibilul să nu-i dezamăgim”, a declarat antrenorul Marian Apostu.

Acesta a mai adăugat că perioada rămasă până la importantul examen de luna viitoare va fi cât mai judicios folosită pentru continuarea pregătirilor. Elevii săi îşi vor verifica potenţialul în mai multe meciuri amicale, primele astfel de teste urmând să aibă loc astăzi şi mâine (ora 17,30) şi sâmbătă (ora 11,00), fiind vorba de trei jocuri în compania echipei naţionale de juniori.

Echipa de volei masculin Arcada a fost înfiinţată anul trecut, cu susţinerea lui Spiru Mantu, patronul societăţii cu acelaşi nume şi un mare iubitor al acestui sport. Obiectivul clubului a fost ca încă din primul an de existenţă să se obţină promovarea în prima divizie şi acesta este acum aproape de fi îndeplinit, după un parcurs aproape perfect în sezonul regulat şi play-off.

Ultima dată când voleiul masculin gălăţean a avut reprezentantă în prima ligă a fost sezonul 2011-2012, la finalul căruia echipa CSU Galaţi a retrogradat, iar conducerea clubului a decis să nu o mai înscrie nici măcar în divizia secundă, sistându-i activitatea.

Citit 1194 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2013 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.