Conflictul cu Adamescu continuă! Oţelul a rămas fără bani de la Primăria Galaţi

Conflictul cu Adamescu continuă! Oţelul a rămas fără bani de la Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul roş-alb-albastru nu se află pe lista celor susţinute financiar de Consiliul Local, efect al conflictului dintre primarul Marius Stan şi patronul FC Oţelul SA, Dan Adamescu, pornit de la acuzaţiile de dispariţie a baniilor din Liga Campionilor


„Mă delimitez categoric de ceea ce cred că poate fi o subjugare a intereselor sportive celor financiare. Până la lămurirea acestor chestiuni, voi fi alături de echipă şi de suporteri doar cu sufletul meu de «oţelar»”, declara primarul Marius Stan în urmă cu două luni, după ce apăruse informaţia că banii existenţi în conturile FC Oţelul în momentul preluării acţiunilor societăţii de către TNG au dispărut.

De atunci şi până acum lucrurile nu s-au schimbat semnificativ, astfel că în sedinţa Consiliului Local de joi, când s-a aprobat repartizarea pe cluburi sportive a sumelor alocate pentru finanţarea de la bugetul local, s-a trecut la fapte, FC Oţelul lipsind de pe listă pentru prima dată după mulţi ani. Paradoxal, tocmai acum când primar este fostul director general al clubului şi cel care a militat mereu pentru o susţinere financiară cât mai importantă din partea autorităţilor locale.

Cei de la FC Oţelul au confirmat că şi-au depus dosarul cu care solicitau susţinere financiară şi în acest an.

Primarul Marius Stan a spus ieri că motivarea deciziei este aceeaşi ca în urmă cu două luni, menţinându-şi declaraţiile de atunci.Cei de la TN Group evită răspunsul direct la o întrebare directă. Când am plecat de la Oţelul, în conturile clubului au rămas foarte mulţi bani, ce s-a întâmplat cu ei? Banii gălăţenilor investiţi în acest proiect şi banii munciţi de echipă, pe teren, câştigaţi în urma participării în Liga Campionilor şi pe care încă aşteptăm, cu toţii, să îi vedem cheltuiţi pentru fotbal şi nu pentru altceva. Rolul meu este doar de a mă asigura că banii comunităţii se regăsesc în actul sportiv şi în bucuria suporterilor. În aceste condiţii, Galaţiul nu se poate asocia cu un proiect sportiv care pur şi simplu nu continuă ceea ce am lăsat”, declara Stan la sfârşitul lunii februarie.

„Noi vrem să sprijinim actul sportiv, echipa de fotbal, nu TNG”, a adăugat ieri primarul Galaţiului, după ce cu o zi înainte Remus Pascu, director executiv al FC Oţelul, spunea referitor la milioanele de euro invocate de Stan că „erau banii TNG”.

Din vară, lucrurile se pot schimba

Decizia de joi a consilierilor locali nu este una chiar finală, lucrurile putând să se schimbe total la rectificarea bugetară din vară dacă se va ajunge ca până în acel moment să se schimbe patronatul FC Oţelul SA, variantă cu şanse de reuşită, conform surselor noastre apropiate formaţiei gălăţene din Liga I.

Citit 2173 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2013 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.