O echipă gălăţeană a marcat cât Bayern şi Borussia la un loc

O echipă gălăţeană a marcat cât Bayern şi Borussia la un loc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sporting Lieşti, câştigătoarea din liga a patra cu cel mai bun punctaj din ţară, a reuşit să marcheze într-un sezon cât finalistele Ligii Campionilor laolaltă


Seria gălăţeană a ligii a patra a fost câştigată detaşat de Sporting Lieşti, formaţie pregătită de Doru Buciumeanu. Echipa din Lieşti are cel mai bun punctaj din ţară, 84 din tot atâtea posibile, după ce a câştigat toate meciurile din campionat. Ba mai mult, câştigătoarea seriei gălăţene se poate lăuda cu un aspect de invidiat pentru orice club din lume. Sporting Lieşti a marcat de 179 de ori în sezonul încheiat la sfârşitul săptămânii trecute, exact cât coloşii germani Bayern Munchen (98 de goluri) şi Borussia Dortmund (81) la un loc, cele două finaliste ale Ligii Campionilor. Niciodată în ultimii zece ani nu s-a mai întâmplat în judeţul Galaţi ca o echipă să câştige seria cu asemenea bilanţ şi la 18 puncte avans faţă de următoarea clasată, Metalosport în cazul de faţă.

Cu toate că şi-a asigurat câştigarea seriei cu mult înaintea încheierii sezonului, formaţia din Lieşti a jucat la capacitate maximă în continuare, cu parcurs ireproşabil, reuşind victorie după victorie, unele dintre ele la diferenţe uluitoare: 16-0 acasă cu Viitorul Costache Negri, iar în deplasări, 14-1 cu Fulgerul Smulţi, 11-0 cu Sporting Tecuci sau 11-1 cu Braniştea. Cei mai buni marcatori ai echipei sunt Robert Stoica, cu 36 de reuşite, şi Georgian Ancerenco, alte 34 de goluri.

Jucători tineri crescuţi la cluburi de elită

Formaţia este compusă în mare parte din fotbalişti crescuţi la cluburi din elita gălăţeană de fotbal, Oţelul şi Dunărea, ochiţi de antrenorul Buciumeanu pentru proiectul ambiţios întocmit la Lieşti.

„Avem foarte mulţi jucători tineri, talentaţi, muncitori. Toată lumea din Lieşti se gândeşte doar la performanţă. Echipa este sprijinită de primarul Iulian Boţ, dar şi de Valentin Susanu şi George Scarlat. La meciurile de acasă, lumea vine să ne susţină”, a spus antrenorul Doru Buciumeanu, cel care strânge date despre jucătorii pe care îi doreşte încă de la meciurile de juniori ale acestora.

Ajutat de portarul Ionuţ Crihană şi de Ion Stoica pe post de secunzi, Buciumeanu s-a bazat pe următorul lot de jucători: Crihană (cpt), Movilă (portari); Nastea, Petrea, Postolea, Vicleanu, Vieru, Scutaru, Petcu, Lovin, Matei, Bahnaşu, Dragoş Voicu, Stoica, Daniel Voicu, Dorojan, Ancerenco.

Baraj de promovare contra vasluienilor

După ce sezonul trecut au ratat promovarea la baraj cu CSM Moineşti, formaţie cu statut financiar superior, de această dată, cu mai multă încredere căpătată de pe urma rezultatelor extraordinare, lieştenii se vor duela pentru un loc în liga a treia cu câştigătoarea seriei din liga a patra din judeţul Vaslui. Astfel, Sporting Lieşti va juca împotriva celor de la FC 2007 Gârceni, pe 19 iunie, la Bacău.

Citit 2537 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2013 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.