HC Danubius, în pericol de dezintegrare: Trei memorii la Federaţie, două procese la Tribunalul Galaţi
Foto: Foto: Marius Ionescu

HC Danubius, în pericol de dezintegrare: Trei memorii la Federaţie, două procese la Tribunalul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar şapte jucătoare mai sunt sub contract, restul fiind concediate * Trei dintre handbaliste au depus memorii la FRH pentru neprimirea salariilor, iar Danubius riscă să primească interdicţie la transferuri


Situaţia echipei feminine de handbal a Galaţiului este în prezent marcată de multe necunoscute. Retrogradată din Liga Naţională, Danubius mai are şanse să rămână în prima divizie doar dacă multipla campioană Oltchim Rm. Vâlcea, rămasă fără susţinere financiară, nu se va înscrie în campionat.
Cele mai mari dileme apar în privinţa jucătoarelor care vor evolua pentru Danubius în campionatul următor, fie el de Liga Naţională sau Divizia A. Conform surselor noastre din cadrul clubului, doar Dana Goldic, Carmen Gheorghe, Iulia Artean, Irina Başa şi cele trei ucrainence mai au angajamente semnate cu Danubius.
Restul handbalistelor au primit preavize de concediere, astfel că nu vor mai putea fi obligate să continue cu Danubius, aspect confirmat de una dintre jucătoarele concediate.
„Sunt liberă de contract din data de 13 iunie, de când mi-a expirat preavizul de concediere. Am ofertă de la altă echipă”, ne-a declarat extrema stânga Delia Mărginean. Alături de aceasta este cert că nici Daciana Curtean şi Cătălina Cioaric nu se vor mai regăsi din sezonul următor în echipa pregătită de Alexandrina Soare. Cele trei handbaliste au depus memorii la Federaţie pentru a-şi primi restanţele financiare, cel mai probabil astăzi urmând să fie analizate de către Comisia de soluţionare.
Verdictul ar putea fi interdicţia de a opera transferuri pentru Danubius, dacă nu-şi achită obligaţiile financiare faţă de jucătoare, caz în care s-ar rămâne în lot doar cu cele şapte jucătoare încă sub contract.

Două procese pe rol

Un alt episod al acestui scandal dintre o parte din jucătoare şi conducerea clubului finanţat de Primăria Galaţi până în prezent cu suma de 1.350.000 de lei (aproximativ 300.000 de euro) este vizibil şi pe portalul on-line al Tribunalului Galaţi. Extrema stânga Mirabela Cricleviţ şi interul dreapta Alexandra Dodan au deschis procese împotriva Asociaţiei Handbal Club Danubius. Obiectul procesului intentat de către jucătoarea Cricleviţ este „drepturi băneşti”, în timp ce Dodan „contestă decizia de concediere”.
Reamintim că oficialii Danubiusului au renunţat la Alexandra Dodan iarna trecută, dar până la sfârşitul sezonului handbalista a rămas cazată la Complexul Sportiv „Siderurgistul”. Mirabela Cricleviţ s-a accidentat la debutul campionatului şi a fost nevoită să suporte o intervenţie chirurgicală care a scos-o din circuit.

Citit 1638 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2013 00:29

7 comentarii

 • postat de un realist
  Marți, 18 Iunie 2013 22:09
  Mai nea Stane,fa ceva cu echipa asta,pentru ca mata-i in curtea ta.Arunca toata echipa de conducere(niste nulitati care s-au multumit sa pape niste bani publici,nu stiu ce cauta pe acolo Ghiocel ,lingaul lui Bors),si adu pe cineva care pricepe fenomenul handbalistic,de ce nu poate chiar pe Mariana Tarca,pusa recent pe liber de la Brasov,ca recompensa ,ca a calificat Brasovul in cupele europene.Cum ,mai sa disponibilizezi o jucatoare ca Daciana Curtean,care pentru devotamentul,constanta in joc,si faptul ca era coordonatoarea echipei si poate ca reprezenta 50%din randamentul echipei,si cat mai era activa era in stare sa coordoneze formarea unei noi echipe,si de ce nu mentinuta in conducerea clubului ,pentru ca si-a dat sufletul pe teren,precum Viglianti la fotbal,si sa mentii o nulitate ca Pantea.Mi se pare reprobabil,si daca nu ai alte interese actioneaza in consecinta
  0
  0
  Raportează
 • postat de LOCUITOR
  Marți, 18 Iunie 2013 20:46
  Asta-i culmea ironiei!sa -ti aloce primaria 300 000 Euro si tu menagerul lu peste ,sa nu fii cu salariile fetelor la zi?!!!!Ce a-ti facut cu banii publici,fratilor?
  Este inadmisibil,sa muncesti azi si sa spui las ca te platesc la anul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SA SE FACA DOMNILOR UN CONTROL SA VEDEM CE S-AU FACUT CU BANII NOSTRI.CHIAR NU LE VINE NIMENI DE HAC ACESTUI MANAGER DE CLUB?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Handbal
  Marți, 18 Iunie 2013 15:54
  DOI AROGANTI, FRATII PANTEA, CARE AU ACAPARAT HANDBALUL GALATEAN SI L-AU DISTRUS !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ziua Judecatii
  Marți, 18 Iunie 2013 10:35
  pantea umflatule vine ziua judecatii
  0
  0
  Raportează
 • postat de Meme Stoica
  Marți, 18 Iunie 2013 01:12
  Culmea prostiei: toti sportivii au votat un primar venit din lumea sportului si asta,in numai un an de zile, a pus pe butuci tot ce se mai putea demola. Dupa volei au urmat fotbalul si handbalul, stadionul promis a ramas in faza pozelor copiate de pe internet, sala de sport a intrat intrun cerc vicios- ce s-a reparat acum un deceniu s-a degradat deja,bazinul de la baia comunala sau cel olimpic raman la stadiul de promisiuni. Stan incepe sa semene cu Indiana Jones,transforma sportul in sit arheologic!Bravo Stanica, la legislatie esti praf fiindca practic n-ai niciun fel de studii, ai o diploma scoasa fara sa calci prea des prin facultatea de metalurgie(asa faceau fotbalistii studiile atunci, jucai la Otelul,primeai diploma de inginer metarurg), nu stii alt management decat cel al aranjamentelor-el e unul din initiatorii cooperativei si a celebrei moristi care stabilea de la inceputul sezonului cine sa retrogradeze si cine sa ia campionatul. Si acum te-ai inconjurat de diletanti flamanzi ca sa pui si fondanta pe coliva!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Soarele apune !!!
  Marți, 18 Iunie 2013 01:00
  Sanda soare o nulitate atât ca jucătoare si normal ca antrenoare ....poate pleci si lași locul la cineva capabil de performanța ...... Să nu pleci fără Pantea .... faceți treaba buna împreuna :))) si sandel antrenor secund ca tot îți făcea echipa înainte de joc si înlocuirile in timpul jocului :)))... Rusine groparilor !!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Desfintarea !!!!
  Marți, 18 Iunie 2013 00:44
  In următoarea săptămâna vor urma si alte procese !!!!pantica fără frica ai să rămai fără nimic tu si asociații tai ..... Rusine pentru ce faci cu handbalul Galatean ....... Respect Daciana !!!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.