Danubius poate rămâne în Liga Naţională. FRH organizează un turneu de baraj
Foto: Ucraineanca Yulia Zaremba trebuie să menţină Danubiusul în Liga Naţională / Foto: Sorin Pană

Danubius poate rămâne în Liga Naţională. FRH organizează un turneu de baraj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gruparea feminină Danubius Galaţi are o mare şansă să evolueze şi în ediţia viitoare a Ligii Naţionale chiar dacă a retrogradat. În perioada 8-10 iulie va participa la un turneu de baraj „pentru completarea locurilor din Liga Naţională (până la 12 echipe) şi soluţionarea cazului în care una sau mai multe echipe cu drept de participare în Liga Naţională nu se înscriu sau se retrag înainte de începerea competiţiei”, informează site-ul Federaţiei Române de Handbal. 

Turneul va fi găzduit de sala „Lucian Grigorescu” din Bucureşti şi alături de formaţia gălăţeană vor mai fi prezente echipele clasate pe locul doi în seriile Diviziei A. „Dacă o echipă din Divizia A nu se înscrie la Turneul de baraj, locul acesteia poate fi luat de următoarea clasată”, se mai precizează pe site-ul FRH. 

Puţine jucătoare pentru baraj

Situaţia lotului formaţiei pregătite de Alexandrina Soare este una critică. Cele şapte jucătoare care şi-au depus memorii la FRH pentru restanţe salariile, care au şi fost concediate de la Danubius, au drept de joc la turneul de promovare, însă nu şi obligaţia să evolueze. Ucrainencele Glibko, Zaremba şi Burlachenko, plus româncele Dana Goldic, Carmen Gheorghe, Iulia Artean şi Irina Başa sunt singurele handbaliste aflate în prezent sub contract cu gruparea gălăţeană, în timp ce Ramona Ciontu este însărcinată.

În perioada scurtă rămasă la dispoziţie până la startul turneului, preşedintele clubului, Dan Pantea are misiunea să le convingă pe cele şapte sportive concediate să evolueze pentru Danubius şi la aceste două meciuri.

Citit 1553 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2013 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.