Galaţiul are din nou echipă de fotbal feminin

Galaţiul are din nou echipă de fotbal feminin
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fotbalul feminin a făcut, ani de-a rândul, casă bună cu sexul frumos din oraşul nostru. Prima echipă - Sirena - s-a înfiinţat în anii 1990 şi a jucat sub această denumire în primele două eşaloane. Antrenor şi mentor a fost Florin Bogatu, fost jucător de fotbal la Ancora SNG. După patru ani de funcţionare, gruparea şi-a schimbat denumirea în Ancora şi a fost pregătită de un alt fost fotbalist - Filip Dinu, care a jucat la Ancora şi la CSU Galaţi. Astfel au stat lucrurile încă aproape cinci ani, după care interesul pentru fotbalul feminin s-a diminuat. Aşa cum s-a întâmplat cu fotbalul feminin şi la nivel naţional, de altfel.

Iată că federaţia de specialitate şi-a întors faţa spre această latură a sportului rege şi doreşte să revitalizeze fotbalul feminin, printr-un proiect îndrăzneţ. Astfel a apărut ideea înfiinţării unei echipe şi la Galaţi. Misiunea a revenit cunoscutului antrenor Ion Morohai, ajutat de o fostă fotbalistă - prof. Dana Radu. El a susţinut mai multe şedinţe de selecţie în care a creat nucleul de bază. A ajuns şi la FRF, unde a înscris echipa în Liga a II-a, iar de săptămâna viitoare vor începe antrenamentele. Până atunci vor mai fi organizate câteva selecţii pentru completarea lotului. Acestea au loc în cursul acestei săptămâni, la Stadionul „Siderurgistul”, astăzi şi mâine, de la ora 18,00, iar ultima acţiune se va desfăşura sâmbătă, de la ora 10,00. Tinerele fete interesate pot apela telefonul 0740843944.

„Este o mândrie pentru noi că avem acum şi echipa de fotbal feminin, suntem foarte mulţumiţi de cum evoluează lucrurile”, a spus Remus Pascu, directorul executiv al FC Oţelul.

Astfel, Galaţiul are din nou echipă de fotbal feminin care va evolua din sezonul viitor în liga secundă.

Citit 2476 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2013 11:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.