Mihai Leu confirmă mutarea galei de box de la Constanţa: "Ne vedem la Galaţi"

Mihai Leu confirmă mutarea galei de box de la Constanţa: "Ne vedem la Galaţi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Problemele de organizare întâmpinate la Constanţa i-au determinat pe cei de la EC Boxing să ceară sprijinul autorităţilor gălăţene pentru a muta la Patinoarul Artificial gala programată pe 23 august


 

Surpriză de proporţii, cu mai puţin de o lună înaintea galei de box profesionist în care gălăţeanul Cristian „Hammer” Ciocan îşi va pune în joc titlul ce campion european al greilor în versiunea WBO: evenimentul a fost mutat la Galaţi!

Gala era programată să se desfăşoare la Constanţa pe 23 august şi nimic nu lăsa să se vadă că sunt probleme, mai ales după ce Cristi Ciocan Ciocan a venit din Germania pe Litoral în urmă cu două săptămâni pentru o conferinţă de presă şi alte acţiuni de promovarea a evenimentului.

EC Boxing, clubul german care se ocupă de Ciocan şi organizează această gală, a început să se confrunte în ultimele zile cu probleme organizatorice, astfel că, intrând şi în criză de timp, a apelat la sprijinul autorităţilor gălăţene, mai ales că precedenta gală organizată împreună, pe 22 februarie la Patinoarul Artificial din Galaţi, a ieşit foarte bine. Răspunsul a fost favorabil, astfel că Ciocan va disputa al doilea meci consecutiv acasă, în Galaţi, râmând doar de semnat documentele acestui parteneriat între municipalitate şi organizatori. „Confirm această mutare, ne vedem la Galaţi luna viitoare. Apăruseră probleme organizatorice la Constanţa”, ne-a declarat fostul campion mondial Mihai Leu, un apropiat al celor de la EC Boxing şi care s-a implicat în organizarea acestei gale.

Trei gălăţeni în program

Cristian Ciocan a spus că este entuziasmat de faptul că gala s-a mutat la Galaţi. „E sută la sută sigur că gala va fi la Galaţi şi asta îmi dă forţe înzecite la antrenamente. Sunt foarte bucuros că voi evolua din nou în faţa gălăţenilor mei", ne-a declarat Cristian Ciocan.

Pugilistul gălăţean (13 victorii – 3 înfrângeri) îşi va pune în joc centura de campion european al categoriei grea, versiunea WBO, în faţa norvegianului Leif Larsen, stabilit de ani buni în Spania. Palmaresul lui Larsen este de 17 victorii (14 KO) şi un meci pierdut. Unicul său eşec a fost chiar la ultimul său meci, în luna martie, când a pierdut la puncte după 12 reprize în faţa cubanezului Odlanier Solis, partidă la care în joc a fost centura intercontinentală în versiunea IBF.

În precedentul său meci, disputat tot la Patinoarul Artificial din Galaţi pe 22 februarie anul curent, Ciocan şi-a apărat cu succes centura de campion european în faţa ucraineanului Oleksiy Mazikin.

În cadrul acestei gale vor evolua şi alţi doi pugilişti gălăţeni, a căror emoţionantă poveste va fi publicată de "Viaţa liberă" în ediţia de mâine.

Citit 1599 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2013 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.