UPDATE / Danubius merge la turneul de baraj cu un lot restrâns. Glibko şi Zaremba au plecat de la Galaţi
Foto: Golghetera Danubiusului, Iryna Glibko, va evolua la CSM Bucureşti / Foto: Marius Ionescu

UPDATE / Danubius merge la turneul de baraj cu un lot restrâns. Glibko şi Zaremba au plecat de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 9,25 - Surse neoficiale au confirmat despărţirea definitivă dintre HC Danubius şi jucătoarele ucrainence Iryna Glibko şi Yulia Zaremba. Potrivit aceloraşi surse, cele două handbaliste au plecat la echipa de primă ligă CSM Bucureşti. În aceste condiţii, dacă HC Danubius se va mai prezenta la turneul de baraj, antrenoarea Alexandrina Soare se va baza pe un lot format doar din 6 handbaliste!


Doar opt jucătoare are HC Danubius pentru turneul de baraj de la sfârşitul săptămânii, iar două dintre acestea vor să plece de la echipă


Într-un interviu acordat „Vieţii libere” în urmă cu aproximativ două luni, preşedintele echipei de handbal Danubius, Dan Pantea, se declara mulţumit de evoluţiile celor trei ucrainence din lot – Glibko, Zaremba şi Burlachenko – precizând că ele reprezintă viitorul grupării gălăţene. În acel moment, se reziliaseră contractele unor handbaliste cu experienţă, despre care afirma că în ultimul sezon au evoluat slab.

Acum, Danubius are de susţinut două meciuri în cadrul turneului de baraj privind ocuparea unui eventual loc liber în Liga Naţională, dar are un lot format doar din opt jucătoare! Oficialii de la Danubius nu au rezolvat în această vară problema restanţelor financiare faţă de fostele componente, astfel că măsura impusă de Federaţia de Handbal – interdicţia la transferuri – este şi în prezent valabilă şi lotul nu poate fi completat nici măcar cu junioare.

Dana Goldic, Maricica Trandafir, Iulia Artean, Irina Başa, Carmen Gheorghe, Iaroslava Burlachenko, Iryna Glibko şi Yulia Zaremba ar fi cele opt jucătoare cu drept de joc pentru Danubius.

 

Surprize cu Zaremba şi Glibko

Oficialii gălăţeni pot avea parte de surprize neplăcute în privinţa a două dintre ucrainence: Iryna Glibko şi Yulia Zaremba. Potrivit unor surse din anturajul echipei, cele două jucătoare vor să devină libere de contract. Cu mai multe oferte de la echipele din ţară, handbalistele invocă o clauză contractuală potrivit căreia după primul sezon au dreptul la o renegociere salarială de care vor să se folosească pentru a rupe colaborarea cu Danubius. Glibko şi Zaremba au plecat din Galaţi încă de luni seară, iar ieri dimineaţă nu au participat la antrenamentul echipei. Totuşi, antrenoarea Alexandrina Soare a declarat că va conta pe serviciile ucrainencelor pentru confruntările cu Mureşul Tg. Mureş şi CSM Unirea Slobozia.

Preşedintele clubului Danubius, Dan Pantea, a refuzat să ofere explicaţii privind situaţia lui Zaremba şi Glibko.

 

Turneu de baraj fără un scop exact

Turneul de baraj programat de către Federaţie pentru acest sfârşit de săptămână, în Sala „Lucian Grigorescu” din Capitală, pare a fi o pierdere de timp şi de bani, în condiţiile în care nu se conturează ca vreo echipă din Liga Naţională să se retragă. Alexandrina Soare, antrenoarea echipei Danubius, nu şi-a ascuns scepticismul înaintea acestui turneu. „Sper să reuşim să ajungem întregi la baraj, pentru că în primul rând unele jucătoare au probleme de sănătate, iar apoi sunt problemele financiare. Chiar dacă vom participa cu un lot restrâns, de doar opt jucătoare, dintre care un singur portar, sper să facem faţă. Adversarii de la baraj s-au întărit, în timp ce noi am rămas cu jumătate de echipă, dintre care unele fete nu prea au evoluat în sezonul trecut. Personal nu cred că va apărea un loc disponibil în Liga Naţională şi consider că echipele înscrise la turneul de baraj se duc degeaba”, a declarat antrenoarea Danubiusului, Alexandrina Soare.

Echipa gălăţeană ar trebui să susţină primul meci vineri, de la ora 17,00, cu Mureşul Tg. Mureş, iar duminică să întâlnească CSM Unirea Slobozia, o grupare care s-a întărit serios în această vară.

Citit 2558 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2013 10:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.