A apărut Biblia microbistului gălăţean

A apărut Biblia microbistului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cartea campionilor din Galaţi a fost lansată ieri, la Biblioteca „V.A. Urechia”, în prezenţa celor doi autori, Cristi Socianu şi Dănuţ Lungu, şi a câtorva dintre eroii fără de care volumul nu ar fi fost posibil.

„Oţelul Galaţi: Campioana României 2010-2011” este cartea ce descrie în detaliu sezonul de vis în care echipa lui Dorinel Munteanu a câştigat primul titlu de fotbal din istoria Galaţiului.

„Ideea cărţii a apărut cam prin minutul 20 al meciului cu Timişoara, când Antal deja făcuse 1-0. Am avut ceva emoţii după golul Timişoarei, m-am gândit că poate nu o să mai am ocazia să fac această carte, însă nu au fost de acord Buş şi cu Pena, care m-au obligat astfel să scot în numai două luni această carte. A fost o muncă foarte grea, am adunat material, am strâns sponsori, am făcut machete etc., am lucrat zi şi noapte şi iată că am reuşit să o scoatem la capăt”, a declarat, emoţionat, autorul Cristian Socianu.

Colegul său, dar şi al nostru, Dănuţ Lungu, redactor sportiv la „Viaţa liberă”, a admis că a fost o muncă titanică, dar că totul a meritat.

„Când m-a contactat Cristi am avut confirmarea că textele mele au avut cel puţin un cititor”, a glumit Dănuţ Lungu la lansare, după care a continuat în stilul său ironic: „Fiind în bibliotecă, le recomand adversarilor Oţelului să citească mai degrabă Kant, pentru că e mai uşor de «citit» decât jocul Oţelului”.

„Oricum, ţin să le mulţumesc jucătorilor, antrenorului şi conducerii clubului, aceşti Feţi-Frumoşi care au învins balaurul, pentru că fără ei nu ar fi fost posibilă această carte”, a mai declarat Dănuţ Lungu.

La rândul său, antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, i-a felicitat pe autorii cărţii. „M-a surprins această apariţie pentru că nu am crezut că într-un timp atât de scurt se poate face aşa ceva. Am şi acum emoţii când văd această carte, când o răsfoiesc şi sper ca în curând să apară şi volumul al doilea, mai ales că avem duminică un nou trofeu de câştigat, Supercupa României”, a spus tehnicianul Oţelului.

Şi Marius Stan a apelat la plecăciuni în faţa autorilor cărţii. „Îi felicit şi pe autori, şi pe cei care i-au obligat pe Cristi şi pe Dănuţ să facă această carte. Sper să mai urmeze şi altele”, a menţionat directorul general al Oţelului.

Începând de luni, „Oţelul Galaţi: Campioana României 2010-2011” va putea fi achiziţionată de la sediul clubului Oţelul, precum şi din chioşcurile „Viaţa liberă”, la preţul de 75 de lei, însă mai urmează alte trei lansări, la care preţul va fi mai mic cu 15 lei, după următorul program:

·    Luni, 18 iulie, Summertime, pe faleză, 17,00-19,00

·    Miercuri, 20 iulie, Supermarket Real, 17,00-19,00

·    Joi, 21 iulie, Trattoria Alfredo (strada Cuza), 17,00-19,00

Citit 858 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.