Un antrenor grec a preluat conducerea tehnică a echipei de baschet feminin Phoenix
Foto: Sakis Paralikas (dreapta), înaintea primului antrenament cu fetele de la Phoenix

Un antrenor grec a preluat conducerea tehnică a echipei de baschet feminin Phoenix
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Managerul Florin Nini a anunţat instalarea lui Sakis Paralikas, fostul său colaborator de la CSM Târgovişte, ca antrenor principal al formaţiei gălăţene de primă ligă


Echipa feminină de baschet Phoenix Galaţi, promovată în această vară în Liga Naţională, şi-a încheiat ieri vacanţa, pregătirile fiind reluate cu o nouă conducere tehnică. În condiţiile în care apucase să accepte oferta formaţiei masculine de primă ligă Energia Rovinari (Tg. Jiu) înaintea promovării şi astfel nu poate fi personal antrenor principal la propriul club, managerul Florin Nini i-a oferit acest post grecului Theodosios „Sakis” Paralikas. „Nu a fost vorba de o ofertă de nerefuzat de la cei din Târgu Jiu, ci de momentul în care a fost făcută. Discuţiile fuseseră deschise de mult, reluate mai serios prin decembrie anul trecut, când mi-am dat acordul de principiu, iar după ce am încheiat campionatul cu formaţia din Târgovişte s-a oficializat totul. În acel moment nu ştiam că vom promova cu Phoenix şi, foarte important, dacă vom avea sau nu susţinerea financiară a municipalităţii, fără de care nu puteam să ne înhămăm în prima ligă. Acest moment a venit un pic prea târziu, ar fi fost lipsă de caracter din partea mea să-i las în drum pe cei de la Energia”, a explicat Nini de ce nu a revenit să antreneze acasă.

Printre argumentele care au dus la alegerea lui Sakis Paralikas a fost şi cel al cunoaşterii baschetului românesc, grecul fiind secundul lui Nini în campionatul trecut, la CSM Târgovişte, astfel că nu are nevoie de o perioadă de adaptare.

Paralikas va lucra împreună cu Andrada Miron, antrenoarea care a reuşit promovarea, şi Adriana Iacob, cărora li s-a alăturat din această vară fizioterapeutul Eugen Pascale, cunoscut de la echipa naţională de volei şi de la fosta campioană CSU Metal.

Au transferat o jucătoare de naţională

Campanie de transferuri, începută la sfârşitul lunii trecute prin readucerea în Galaţi a jucătoarei Beatrice Alaiba, formată de Andrada Miron la LPS şi care a jucat sezonul precedent în Liga Naţională pentru Nova Tg. Mureş, a continuat cu încă trei achiziţii reuşite în această săptămână. Mai întâi au fost perfectate transferurile gemenelor Bianca şi Denisa Fota (18 ani), de la CSŞ Rm. Vâlcea, echipă care îşi asigurase promovarea odată cu Phoenix, dar care nu s-a înscris în prima ligă din lipsă de fonduri.

Apoi, ieri a fost anunţată finalizarea negocierilor cu Romina Filip (24 de ani), care în sezonul trecut a evoluat la vicecampioana CSM Târgovişte, unde i-a avut antrenori pe Nini şi Paralikas. Ultima achiziţie a celor de la Phoenix nu a fost prezentă ieri în Galaţi, la reunirea lotului, ea fiind în acest moment în cantonament cu echipa naţională la Tg. Jiu, unde se pregăteşte pentru Jocurile Francofoniei sub comanda lui Nini, care este şi selecţionerul reprezentativei feminine a României.

Florin Nini a precizat că mai sunt negocieri avansate cu alte două jucătoare tinere, dar cu experienţă în prima ligă.

Phoenix va debuta în Liga Naţională pe 5 octombrie, când va juca pe teren propriu cu Rapid Bucureşti.

Citit 2619 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2013 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.