UPDATE Cristian Ciocan l-a năucit pe Larsen, un adversar care-l dominase în primele runde (FOTO)
Foto: Foto: Sorin Pană

UPDATE Cristian Ciocan l-a năucit pe Larsen, un adversar care-l dominase în primele runde (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Boxerul gălăţean Cristian Ciocan şi-a apărat cu succes centura de campion european WBO la categoria grea, vineri seara, într-o gală profesionistă desfăşurată la Patinoarul Artificial din Galaţi, după ce l-a învins prin KO în repriza a 7-a pe norvegianul Leif Larsen.

A fost o luptă superbă, Ciocan având parte de un adversar redutabil, cel mai puternic dintre cei pe care i-a întâlnit până acum. De altfel, cei peste 2.000 de spectatori care l-au susţinut frenetic pe Ciocan, au trecut prin mari emoţii în primele runde, dominate de norvegian, Larsen câştigând trei din primele patru reprize. Ciocan a echilibrat disputa în runda a cincea, iar în cea de-a şasea s-a  năpustit asupra norvegianului, pe care l-a şi pus la podea. Larsen a continuat lupta, dar numai pentru puţin timp, în runda următoare, a şaptea, rămânând minute bune la podea după două lovituri devastatoare reuşite de Ciocan.

După meci, Ciocan şi-a lăudat adversarul, despre care a spus că a fost mult mai rapid decât se aştepta.

“Îl studiasem şi ne aşteptam să fie mai lent. De două ori m-a hâţânat zdravăn, a fost cel mai dificil adversar pe care l-am întâlnit. Nu doresc nimănui să-l aibă ca adversar în ring. Sunt fericit, îmi continui drumul spre un meci pentru centura de campion mondial. Mulţumesc tuturor celor care au venit la meci, pentru susţinerea fantastică pe care mi-au oferit-o”, a declarat Ciocan.

Cristian Ciocan a obţinut astfel a 14-a victorie la profesionişti (10 prin KO), din 17 meciuri, apărându-şi pentru a doua oară centura de campion european, după ce în februarie l-a învins, tot la Galaţi, pe ucraineanul Oleksey Mazikin.

“Boxăm şi cu Klitschko dacă vine în România”

Erol Ceylan, promotorul lui Ciocan de la clubul german EC Boxing, a declarat că îşi doreşte ca pugilistul gălăţean să susţină următorul meci în luna decembrie, preferabil din nou în România, poate chiar în Galaţi, situaţie în care ar accepta un duel cu orice adversar, oricât de bine ar fi cotat. “Boxăm chiar şi cu Hayes sau Klitschko, dacă vor să vină în România”, a spus Erol Ceylan.

Rezultatele complete ale galei de la Galaţi:

categoria cruiser: Adrian Lehăduş (România/debut) b. p. Attila Szladek (Ungaria/1 victorie - 5 înfrângeri - 0 egaluri)

categoria grea: Nikola Milacic (Germania/debut) b. KO tehnic r.1 Karoly Rizsak (Ungaria/0-1-1)

categoria grea: Liviu Ungureanu (România/1-15-0) b. KO tehnic r. 2 Octavian Lehăduş (România/debut)

categoria cruiser: Giulian Ilie (România/19-6-2) b. KO r. 1 Gabor Nagy (Ungaria/1-3-0)

categoria welter: Flavius Biea (Romnia/3-0-0) b. p. Ionuţ Trandafir Ilie (România/14-16-1)

categoria mijlocie - titlul vacant WBO Inter-Continental: Goekalp Oezekler (Turcia/15-1-0) egalitate Istvan Szili (Ungaria/17-0-0)

categoria cruiser: Marcin Rekowski (Polonia/9-0-0) KO tehnic r. 4 Danny Williams (Marea Britanie/44-17-0)

categoria grea - titlul european WBO: Christian Ciocan ''Hammer'' (13-3-0) b. KO r. 7 Leif Larsen (Norvegia/17-1-0)

Citit 3865 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 August 2013 12:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.