Seară unică pentru boxul gălăţean / Cristian Ciocan îşi pune în joc centura europeană

Seară unică pentru boxul gălăţean / Cristian Ciocan îşi pune în joc centura europeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai importantă gală de profil din ultimele trei decenii va începe de la ora 18,30 * Trei pugilişti gălăţeni vor urca în ring, fraţii Lehăduş vor debuta la profesionişti, iar Cristian Ciocan îşi pune în joc centura europeană, versiunea WBO


Niciodată trei pugilişti gălăţeni nu au mai evoluat în aceeaşi gală de box profesionist, aşa cum se va întâmpla în această seară la Patinoar. Fraţii Lehăduş, Octavian şi Adrian, fiii îndrăgitului şi regretatului mare pugilist Vasile Lehăduş, vor debuta la profesionişti în prima parte a galei ce are ca „main-event” partida în care pecheanul Cristian „Hammer” Ciocan îşi pune în joc centura de campion european al greilor, versiunea WBO.

Cu ceva noroc, gălăţenii iubitori de sport vor putea fi martori la acest eveniment de excepţie, pentru că iniţial gala era programată să aibă loc la Constanţa şi a fost mutată aici aproape în ultimul moment.

Adversar puternic pentru Ciocan

Cristian Ciocan va avea de înfruntat poate cel mai tare adversar de până acum la profesionişti, uriaşul norvegian Leif Olve Dolonen Larsen. „O să fie o luptă mare, între doi uriaşi, pe care o voi câştiga. Sunt pregătit foarte bine iar faptul că voi boxa acasă mă face să fiu şi mai puternic, voi face un meci mare”, a declarat Ciocan. Adversarul său, Leif Larsen, are 38 de ani, o vârstă deloc foarte înaintată pentru lumea boxului profesionist, şi un palmares impresionant, cel puţin la prima vedere: 18 meciuri – 17 victorii (14 prin KO) şi o singură înfrângere. Unicul său eşec a fost chiar la ultimul său meci, în luna martie, când a pierdut la puncte după 12 reprize în faţa cubanezului Odlanier Solis, fost campion olimpic şi mondial, partidă în care în joc a fost centura intercontinentală în versiunea IBF. Atunci Larsen i-a pus mari probleme lui Solanis, unul dintre cei trei arbitri considerându-l chiar învingător.

O altă partidă notabilă a lui Larsen a fost cea din februarie anul trecut cu adversarul în faţa căruia Ciocan a obţinut centura europeană toamna trecută, britanicul Danny Williams, pe care l-a făcut KO în repriza a doua.

Fost jucător de fotbal american, Larsen e însurat cu o româncă

Iniţial, Larsen a făcut atletism, participând în proba de aruncarea greutăţii la CM de juniori din 1994. Apoi, a primit o bursă la un colegiu din USA şi s-a apucat cu succes de fotbal american, reuşind să ajungă chiar în NFL, unda a jucat pentru Buffalo Bills în 2000 şi 2001. Abia apoi, la 26 de ani, s-a apucat serios de box. Este căsătorit cu o timişoreancă, care e venită în Galaţi cu toată familia.

Ciocan a renunţat la o bursă de 150.000 de euro

Cristian Ciocan a dezvăluit în conferinţa de presă de miercuri seară că pentru a boxa din nou la Galaţi, a refuzat un meci pe o bursă frumuşică, 150.000 de euro. „Ca să boxez din nou acasă, am refuzat propunerea britanicului David Haye de a lupta cu el la Manchester, mi se oferea o bursă de 150.000 de euro. Nu este vorba de frică, dar paşii carierei trebuie foarte bine gândiţi. Managerul meu spune că nu e încă timpul să risc, îmi mai trebuie meciuri care să mă întărească. Am doar 25 de ani, am timp destul pentru a boxa cu adversari de calibrul lui Haye”, a declarat Ciocan. David Haye a fost deţinător al centurii de campion mondial în diverse versiuni, pe care le-a pierdut în faţa lui Vladimir Klistcko acum doi ani, iar acum deţine titlul intercontinental WBA şi pe cel internaţional versiunea WBO.

Cristian Ciocan a devenit campion european al greilor în versiunea WBO în septembrie anul trecut, când l-a învins prin KO în repriza a patra pe britanicul Danny Williams. Apoi, şi-a apărat titlul cu succes la Galaţi, în cadrul galei „Campion în ţara mea”, într-un meci în care adversarul său, ucraineanul Oleksiy Mazikin a abandonat după şase runde.

Pugilistul din Pechea va împlini 26 de ani luna viitoare şi a trecut la profesionism în 2008, la doi ani după câştigarea titlului mondial de juniori la amatori, având în palmares 16 partide: 13 victorii (9 prin KO) – 3 înfrângeri.

Schimbări în programul meciurilor

Faţă de programul iniţial al meciurilor din această gală, au apărut câteva modificări. Cele mai importante pentru public gălăţean îi vizează pe fraţii Octavian şi Adrian Lehăduş, care ar fi trebuit să boxeze în primele două meciuri. Astfel, Octavian Lehăduş nu va mai boxa în primul meci, partida sa contra piteşteanului Liviu Ungureanu fiind acum a treia în program. În ceea ce-l priveşte pe Adrian Lehăduş, acesta va deschide gala, urmând să-l înfrunte pe maghiarul Attila Szladek. Iniţial urma să lupte în al doilea meci contra unui alt maghiar, Karoly Riszak, acesta din urmă avându-l urmând să se dueleze cu muntenegreanul Nikola Milacici (meciul 2).

Apoi, ploieşteanul Giulian Ilie îl va întâlni pe Gabor Nagy (Ungaria) în meciul 4. iar românii Falvius Biea şi Ionuţ Trandafir Ilie vor boxa în meciul 5.

După o pauză de 15 minute, vor urma cele mai tari trei partide. Turcul Gokalp Ozekler (15 victorii – 1 înfrângere), îl va întâlni pe maghiarul Istvan Szili (17 victorii – 0 înfrângeri), într-un meci în care este pusă în joc centura WBO intercontinental a categoriei mijlocii.

În penultima confruntare, polonezul Marcin Rekowski (9 victorii, 0 eşecuri) va boxa cu Danny Williams, britanicul care în urmă cu nouă ani îl bătea prin KO pe celebrul Mike Tyson.

Gala se va încheia cu cel mai important meci al serii, cel dintre Ciocan şi Larsen, care va începe în jurul orei 23,00.

Primele şapte meciuri vor fi televizate de Sport.ro, transmisia fiind mutată pe Pro Tv odată cu partida lui Ciocan. De asemenea, ultimele trei confruntări vor fi transmise în direct de Eurosport.

Accesul, permis de la ora 18,00

Organizatorii au anunţat că porţile de acces vor fi deschise la ora 18,00. Intrarea V.I.P. se face pe două porţi dinspre strada George Coşbuc şi una dinspre Strada Henri Coandă, la fel fiind poziţionate şi cele pentru sectoarele de tribună  A, B, C, D. Pentru sectoarele G, H, I, şi L se intră pe două porţi în spatele Patinoarului, dinspre Centrofarm.

Reprezentanţii Primăriei au anunţat că mijloacele de transport în comun ale Transurb cu trasee ce trec prin zona Patinoarului, vor circula până după ora 24,00. Biletele costă 60 de lei şi se găsesc la Pationar sau la vânzătorii volanţi.

Citit 2723 ori Ultima modificare Vineri, 23 August 2013 10:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.