FCM Dunărea Galaţi ţinteşte promovarea în prima ligă de fotbal
Foto: Aurelian Gohoreanu, una dintre achiziţiile importante din intersezon reuşite de FCM Dunărea / Foto: ionutbranzei.ro

FCM Dunărea Galaţi ţinteşte promovarea în prima ligă de fotbal
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gruparea gălăţeană din cel de-al doilea eşalon se gândeşte tot mai serios la tentativa de a urca în prima divizie


FCM Dunărea este cotată drept una dintre echipele cu şanse importante la promovare din seria I a ligii secunde, iar în acest sezon şi cei din conducerea clubului se gândesc din ce în ce mai serios la varianta Ligii I. Preşedintele Auraş Braşoveanu a spus că primul pas pentru Dunărea este calificarea în play-off, iar în cazul în care vor fi găsite resurse financiare,  gruparea gălăţeană se poate gândi foarte serios chiar la promovare.

„Obiectivul este intrarea în play-off. Avem potenţial sportiv pentru a ţinti chiar şi promovarea, dar rămâne de văzut dacă vom găsi noi surse de finanţare pentru susţinerea unui astfel de obiectiv”, a spus Braşoveanu.

În acest sezon, FCM Dunărea se află într-o serie cu 13 echipe (sau 12, dacă Sportul Studenţesc va fi exclusă), din care primele şase clasate la finalul sezonului regulat vor juca în sistem play-off pentru promovarea la care acced primele două echipe. Seria, cu CSMS Iaşi, Rapid, CF Brăila, Farul sau Gloria Buzău în componenţă, este destul de echilibrată, Dunărea având şanse foarte mari să prindă un loc în play-off.

Nici antrenorul principal Ion Balaur n-a exclus varianta promovării, spunând că echipa sa îşi va propune victoria în fiecare meci. „Noi ne propunem să câştigăm fiecare meci în parte, nu ne e frică de nimeni. Aşteptăm să începem jocurile, să vedem cum ne descurcăm şi apoi putem vorbi de obiective mai îndrăzneţe”, a spus Balaur.

Lăudaţi de jucătorii Oţelului

Jocul bun practicat de Dunărea a fost remarcat şi de experimentatul mijlocaş al Oţelului Gabriel Giurgiu, după amicalul dintre cele două formaţii de la sfârşitul săptămânii trecute. „Am rămas puţin suprins, Dunărea stă foarte bine în teren, e greu de pătruns în jumătatea lor. Am jucat recent şi cu Brăila, şi cu Dunărea şi pot spune că echipa gălăţeană este clar superioară. Nu cred că ar fi rău cu două echipe gălăţene în prima ligă, au şanse şi le doresc succes”, a spus Giurgiu.

FCM Dunărea a remizat pe terenul Oţelului, într-o partidă amicală disputată săptămâna trecută, scor 1-1, fără ca echipa de primă ligă să aibă prea multe ocazii de poartă. În meciul cu CF Brăila, Oţelul s-a impus lejer, scor 3-0. De asemenea, Dunărea a mai jucat recent un amical cu Farul Constanţa, iar primul şut spre poarta gălăţenilor a venit după minutul 70, ca o dovadă că sistemul de joc este bine pus la punct de antrenorul Ion Balaur.

Ieşirea din Cupă, doar un accident

Dunărea a ieşit miercuri seară din Cupa României după eşecul, scor 0-2, în deplasare, cu SC Bacău. Totuşi, Cupa României nu era un obiectiv major pentru Dunărea, aşa cum stau lucrurile şi în cazul altor echipe care şi-au propus promovarea şi au fost eliminate de adversari mult mai slab cotaţi. De exemplu, CSMS Iaşi a pierdut cu FC Dorohoi (liga a treia). În plus, de la Dunărea au lipsit cinci jucători la meciul de la Bacău, Lupu, Apostol, Negoescu, Cristea şi Ghiocel fiind accidentaţi. Chiar şi în aceste condiţii, preşedintele Auraş Braşoveanu nu găseşte o scuză pentru eşec prin lipsa celor cinci.

"Nu există scuza accidentărilor numeroase, de aceea avem în lot 29 de jucători, ca să putem face faţă unor astfel de situaţii. În prima repriză am mizat mai mult pe contraatac, în a doua am schimbat sistemul de joc şi am dominat autoritar cam 25 de minute, perioadă în care adversarul nu prea a trecut centrul terenului. Apoi am forţat, schimbând iar sistemul, dar efectul a fost invers, ne-am cam tăiat", a spus Braşoveanu.

FCM Dunărea a evoluat în următoarea componenţă: Olaru - Radu, Hristian, Şomodean, Sorin Cucu - Chebac, Stelian Cucu, V. Florea (min. 46 Bâtfoi), Istrate (min. 78 Moise) - Gohoreanu (min. 67 Manea), Neagu.

Primul meci de campionat, încă incert

Echipa gălăţeană a stat în prima etapă a campionatului şi ar urma să susţină meciul de debut în acest sezon al ligii secunde sâmbătă, în deplasare, cu Sportul Studenţesc, însă încă nu se ştie dacă această partidă se va disputa. Clubul bucureştean nu a fost programat în prima etapă din cauza neplăţii unor datorii şi a primit termen din partea comsiilor federale să-şi rezolve problema până astăzi la prânz, altfel nu va fi programat şi automat exclus din campionat.

Pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor, aseară, era trecut „nu se dispută” în dreptul acestui meci.

FCM Dunărea - lotul de jucători pentru sezonul 2013-2014

Portari: Bogdan Olaru, Marius Trihenea, Constantin Costea

Fundaşi: Laurenţiu Radu, Dragoş Sfrijan, George Matei, Lucian Asanache, Paul Şomodean, Ionuţ Manea, Cătălin Hristian, Sorin Cucu, Alexandru Cristea, Costin Ghiocel

Mijlocaşi: Alexandru Chebac, Iulian Negoescu, Iulian Apostol, Stelian Cucu, Robert Comşa, Florin Istrate, Silviu Moise, Aurelian Gohoreanu, Cenk Firat, Valentin Ion, Voicu Florea

Atacanţi: Ştefan Lupu, Adrian Moroşanu, Sorin Drăgan, Marius Bâtfoi, Cosmin Neagu

Citit 4066 ori Ultima modificare Vineri, 13 Septembrie 2013 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.