România trebuie să învingă la scor pe Andorra pentru a-şi creşte şansele de calificare

România trebuie să învingă la scor pe Andorra pentru a-şi creşte şansele de calificare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Naţioanala României va juca, în această seară, în deplasare cu Andorra, ultima clasată în grupa D de calificare pentru preliminariile Campionatului Mondial. Partida este programată de la ora 21.30 şi va fi transmisă în direct de TVR 1. Situaţia în grupă este foarte complicată, cu România pe locul 4, la egalitate de puncte cu Turcia (locul 3), ambele având un punct mai puţin ca Ungaria, echipa de pe locul secund. Ungaria va juca în deplasare cu Olanda şi are nevoie de victorie pentru a-şi păstra locul doi, în caz de egal, dacă România sau Turcia câştigă, ungurii îşi pierd locul. Astfel, se dă o luptă de la distanţă între România şi Turcia, dar naţionala noastră e defavorizată de golaveraj: tricolorii au 13-12, iar turcii 14-7. Astfel, naţionala României trebuie să bată la scor mare, cel puţin 7-0, pentru a avea şanse mari la locul secund.

„Nu cred că va fi greu cu Andorra. Va fi greu până vom înscrie şi sper să o facem cât mai repede. Ideal ar fi să câştigăm la scor, dar nu ştiu dacă vom reuşi. Obiectivul ar fi să înscriem şapte-opt goluri în Andorra. Dacă am reuşi lucrul acesta, şansele noastre ar creşte considerabil. Am rămâne la două - trei goluri diferenţă de Turcia. Am putea, dar trebuie să ţinem cont că Andorra a pierdut la scoruri mari doar meciurile din deplasare", a spus gălăţeanul Alexandru Bourceanu, unul dintre jucătorii importanţi din echipa lui Piţurcă.

Astfel, pe lângă o victorie concludentă în Andorra, România are nevoie ca Turcia să se împiedice în Estonia, ori să câştige la diferenţă mică de scor, iar Ungaria să nu câştige în Olanda. În ultima etapă, de marţi, 15 octombrie, se joacă astfel: România – Estonia, Ungaria – Andorra şi Turcia – Olanda.

Citit 1312 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.