Jurnal de Supercupă

Jurnal de Supercupă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sportul-rege tinde să devină ştiinţă exactă, ca matematica, chiar dacă arabescurile mingii ţin mai mult de inventivitate decât de operaţii algebrice * Iată ce au făcut campionii de la Oţelul în cele două zile petrecute la Piatra Neamţ pentru pregătirea Supercupei cu Steaua! * Evident, pe parcurs şi-au făcut loc şi evenimente neprevăzute *

Sâmbătă, cu o zi înainte de meci

·    9.00 – Lotul campioanei României pleacă spre Piatra Neamţ cu autocarul. Toată lumea speră că astfel va scăpa de caniculă.

·    11.10 – Oprire de 20 de minute la staţia PECO, de la intrarea în Adjud. Răcoritoare, dezmorţire, poze la secundă cu fanii din Vrancea care nu puteau rata un asemenea moment.

·    12.50 – Sosirea şi cazarea la pensiunea „Byblos” din satul Dumbrava Roşie, aflat la un kilometru de Piatra. „Arată mult mai bine decât Hotelul „Ceahlău”, la care stau steliştii”, decretează oamenii din presa centrală aflaţi în parcarea stabilimentului de trei stele la care trage Oţelul.

·    13.30 – Masa de prânz a roş-alb-albaştrilor. Carne de vită şi de pui, piure de cartofi, salate, fructe, apă plată şi… poftă mare.

·    14.10 – 16.15 – Binemeritatul somn după cele trei ore şi ceva petrecute pe drum.

Spre antrenamentul oficial

·    16.30 – Costin, Paraschiv şi compania coboară în restaurant pentru colazione (îi cer scuze cititorului care nu acceptă acest termen, dar cafeaua şi prăjiturica poartă exact acest nume în sport).

·    18.00 – Autocarul este pe poziţie, cu motorul pornit. În zece minute se pleacă spre Stadionul „Ceahlăul”, însoţită de o maşină a Jandarmeriei. Urmează antrenamentul oficial dinaintea Supercupei. Ploaia mai taie din zăpuşeala prezentă din plin şi la munte.

·    18.25 – Începe conferinţa de presă susţinută de Dorinel Munteanu şi Sergiu Costin, căpitanul echipei. Întrebări obişnuite, răspunsuri civilizate, fără înţepături pentru adversari.

·    19.00 – Începe mişcarea coordonată de Munti. Pe terenul II, deoarece spaţiul oficial de joc trebuie protejat. Se filmează şi fotografiază de pe margine, iar câţiva puşti aşteaptă nerăbdători autografe.

Stingerea vs. încingerea

·    19.40 – Şedinţa de pregătire, cu hârjoneala fotbaliştilor inclusă, se încheie. În jumătate de oră, după duş, echipa revine la locul de cazare.

·    20.30 – Se umple sala de şedinţe, de fapt restaurantul. Tehnicianul discută cu jucătorii despre meciul cu Steaua şi le prezintă imagini mobilizatoare pe o plasmă. Îi şi încurajează: „Haideţi, băieţi, puteţi!”

·    20.50 – Cina le oferă campionilor peşte, paste şi un pahar de vin roşu.

·    21.20 – „Comandoul” urcă în cameră pentru a încheia o zi plină: o carte, o revistă, o intrare pe Facebook şi pofta de somn vine ca un călău.

·    21.30 – Medicul echipei îşi face rondul de seară şi, Slavă Domnului, n-are nicio problemă serioasă de rezolvat.

·    21.45 – Maseurii trec la „aparat”, zeci de muşchi plecând relaxaţi de pe mâinile lor.

·    23.00 – Se dă stingerea, dar nu înainte ca pe stradă să fie auziţi câţiva nemţeni încinşi la vederea autocarului Oţelului. Formaţia gălăţeană este înjurată de mama focului cu ameninţarea că „Vî rupi Stiaua!”

Ziua cea mare

·    9.00 – Deşteptarea în ziua partidei pe care o aşteaptă cu nerăbdare întreaga ţară. Dinspre Galaţi se aude că vin multe autocare la meci.

·    9.30 – Pe rând, roş-alb-albaştrii coboară la micul dejun: cereale cu lapte, un ou fiert, brânzeturi, cafea, sucuri.

·    10.45 – Concentrarea dinaintea jocului cere şi oxigenare. Se pleacă la plimbare într-un parc din centrul oraşului. Unii dintre fotbalişti intră în biserică să se roage, apoi se reunesc toţi pe o terasă. Presa pune la bătaie blitzurile şi casetele video. În zi de meci nu se dau declaraţii.

·    12.05 – „Oţelarii” revin la „Byblos”, şi peste o oră şi jumătate iau prânzul: supă, orez cu ciuperci, carne de pui şi de vită, plus o ciocolată.

·    14.00 – 17.45 – Odihna trebuie să fie regina înainte de marele duel pentru trofeu. Apoi din nou colazione (fir-ar el să fie de termen!).

·    19.00 – Dorinel ţine ultima şedinţă cu băieţii săi. Apoi este plecarea oficială spre arenă. Tensiunea creşte, municipiul de sub Pietricica fierbe!

·    20.45 – Supercupa Oţelul – Steaua începe. Se aude primul fluier!

Citit 1419 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.