SUPERCAMPIONII!

SUPERCAMPIONII!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul Galaţi a câştigat al doilea trofeu din istoria clubului *

E clar. Oţelul e cea mai bună echipă din România. Au demonstrat-o ieri-seară din nou, dacă mai era nevoie, mânjii lui Dorinel, care au dat de pământ cu mult mediatizata Steaua. 1-0 simplu, fără emoţii, după un meci controlat de la un capăt la celălalt de oţelari.

România s-a închinat acum două luni în faţa campioanei, acum a făcut plecăciuni în faţa SUPERCAMPIOANEI.

Vestiar cuprins de flăcări acasă, autobuz cu suporteri făcut scrum, era clar că avem de-a face cu un meci incendiar din toate punctele de vedere. În plus, pecheanul campion mondial Lucian Bute a aprins tribunele cu lovitura de start.

Nici nu începuse bine meciul şi Oţelul a rămas fără un jucător de bază: Giurgiu a fost accidentat grav şi a părăsit terenul, locul său fiind luat de Viglianti. Ghinionul a fost însă reciproc. La câteva minute s-a accidentat şi stelistul Tănase, care i-a făcut loc în teren lui Băjenaru.

Laurenţiuuuuu BUUUŞŞŞ!

Steaua a avut prima ocazie a meciului,prin Galamaz, care nu a reuşit să bage mingea în poartă din trei metri, iar Oţelul a replicat printr-un gol reuşit din lovitură liberă de Sălăgeanu, anulat însă, corect, pentru un ofsaid la Paraschiv.

A făcut totuşi dreptate Buş,în minutul 14, când, după ce l-a făcut vraişte pe Martinovici pe partea stângă, a şutat plasat direct în colţul lung. Goool Oţelul, care punea deja stăpânire pe joc. Buş a încercat un copy-paste în minutul 18, dar a tras mult peste poartă.

Abia în minutul 34 a mai venit o ocazie. Şi ce ocazie! Ibeh i-a rupt coloana lui Gardoş, dar a tras în bară, din colţul scurt. Imediat, în replică, Rusescu a şutat din unghi, minge respinsă însă în corner, iar repriza s-a terminat încrâncenată, cu două cartonaşe galbene.

Steaua a presat, Oţelul a ratat

În partea a doua a continuat duelul fizic dintre cele două echipe, prima ocazie importantă putând fi notată abia în minutul 64, când gălăţenii au ieşit cu faţa curată după o bâlbâială în careu.

Steaua a presat, dar fără mari realizări, cu Rusescu în rol de tunar fără ghiulele, şi cu multe cornere, acordate totuşi parcă prea uşor de fundaşii Oţelului.

Şi, pentru că în teren lipsea spectacolul, l-au declanşat ultraşii Oţelului în tribune, cu valuri sud-americane, primite cu mult entuziasm de nemţeni.

Pe teren, Antal a inventat un voleu, respins de fundaşii stelişti, în condiţiile în care poarta era goală. Pe final, meciul s-a mai animat, cu Ibeh gata, gata să mai înţepe o dată poarta lui Tătăruşanu, cu Antal şi Buş în rol de maratonişti şi cu o defensivă sigură.

Pena putea să închidă meciul în minutul 88, dar a tras peste, din poziţie excelentă, iar Ibeh a şutat în Tătăruşanu după ce s-a distrat pur şi simplu cu apărarea stelistă.

În ultimele secunde ale meciului a urcat în careul Galaţiului şi portarul Tătăruşanu, dar nimic nu se mai putea întâmpla. Anul acesta, cupele din fotbalul românesc au buletin de Galaţi. Asta e, ole, ola, aplaudaţi CAMPIOANA!!!

Mai mulţi gălăţeni decât stelişti

Oţelul a câştigat clar şi duelul galeriilor, steliştii fiind reprezentaţi în tribune mai degrabă de suporteri nemţeni care simpatizează Steaua. În orice caz, Oţelul a avut la Piatra Neamţ cea mai impresionantă galerie din toate timpurile la meciurile din deplasare, în tribune fiind prezenţi peste 2.000 de gălăţeni, faţă de aproximativ 500 de stelişti.

OŢELUL - STEAUA 1-0 (1-0)

Supercupa României, Piatra Neamţ, spectatori 13.253

A marcat Buş (14)

Oţelul: Grahovac - Râpă, Costin, Perendija (Sârghi 81), Sălăgeanu - Giurgiu (4 Viglianti), Neagu - Antal, Buş, Ibeh - Paraschiv (Pena 65).

Steaua: Tătăruşanu - Martinovici, Galamaz, Gardoş, Latovlevici - Nicoliţă, Bicfalvi, Brandan, Cr. Tănase (6 Băjenaru) - Tatu, Rusescu.

Arbitri: Robert Dumitru (Braşov) - Cristian Nica (Ploieşti), Aurel Oniţă (Constanţa).

Cartonaşe galbene: Brandan (40), Bicfalvi (51), Nicoliţă (58), Martinovici (59) - Paraschiv (40), Antal (69), Râpă (89), Grahovac (90).

Citit 3224 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2011 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.