Germanul Lienen a preluat conducerea tehnică a Oţelului, contractul este pe doi ani şi jumătate

Germanul Lienen a preluat conducerea tehnică a Oţelului, contractul este pe doi ani şi jumătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fotbaliştii de la Oţelul au susţinut miercuri, înainte de prânz, prima şedinţă de pregătire condusă de germanul Ewald Lienen, noul antrenor al echipei. Acesta a ajuns în Galaţi miercuri dimineaţă împreună cu Lucian Ciofoaia, preşedinte al Consiliului de Administraţie înainte de intrarea în insolvenţă şi acum administrator special al FC Oţelul SA.

Managerul general al echipei, Narcis Răducan, a spus că Lienen s-a întâlnit marţi seară cu patronul clubului, Dan Adamescu, iar după antrenamentul de miercuri s-au pus la punct ultimele detalii şi s-a semnat contractul. "Prima întâlnire pe care am programat-o a fost cu domnul Adamescu (n.r. - Dan Adamescu, patronul clubului). Am fost surprins să aflu că ştia că Ewald a jucat fotbal la nivel înalt. Îl ştia ca fotbalist, pentru că sunt generaţii apropiate. Discuţia legată de bani a mers destul de repede. Este un efort pentru a aduce un antrenor de acest nivel. Contractul lui este confidenţial, dar câştigă peste media antrenorilor noştri, pentru că are un anumit statut şi i l-am respectat. Contractul este pe o perioadă de doi ani şi jumătate. Avem nevoie de o schimbare fundamentală şi o vrem după modelul german, unul demonstrat că are succes în perioada lui Dorinel Munteanu la Oţelul", a spus Răducan.

Ewald Lienen vine la Oţelul cu propriul staff tehnic, un secund şi un preparator fizic, păstrând doar antrenorul cu portarii, Marius Popa.

Lienen: “Am fost la meciul Oţelului de la Basel”

Prezentarea oficială a avut loc aseară târziu, într-o conferinţă de presă, când Lienen a spus că Oţelul nu a fost o necunoscută pentru el. “Am fost pe stadion la Basel când a jucat acolo, în Champions League, tot atunci am mai văzut un alt meci la televizor. Am mai cules informaţii şi de la Florin Lovin, pe care l-am avut jucător la TSV Munchen. Am urmărit şi meciul de luni, am văzut că jucătorii au calitate dar au în acest moment nevoie de mai multă încredere. S-au primit multe goluri în ultimele meciuri şi de aici trebuie să începem, să eliminăm acest aspect. Muncind mult şi cu plăcere putem face performanţe”, a declarat noul antrenor al roş-alb-albaştrilor. Prima apariţie publică din postura de antrenor al Oţelului a încheiat-o cu o replică de un un optimism maxim, la întrebarea dacă Oţelul poate câştiga din nou campionatul în sezonul următor: “De ce nu anul acesta?”

Ewal Lienen, 59 de ani, şi-a început cariera de antrenor la echipa secundă a celor de la MSV Duisburg, după care a fost promovat principal la prima formaţie. El a mai antrenat pe Hansa Rostock, FC Koln, Tenerife, Borussia Monchengladbach, Hannover, Panionios, TSV 1860 Munchen, Olympiacos, Arminia Bielefeld şi AEK Atena.

Ca fotbalist, el a evoluat pentru Arminia Bielefeld, Borussia Monchengladbach şi MSV Duisburg.

Citit 1546 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2013 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.