Baby-Oţelul, „botezat” la Vaslui

Baby-Oţelul, „botezat” la Vaslui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia Galaţiului, fără opt oameni de bază, a ajuns la cea de-a patra înfrângere consecutivă * Miercuri seară, la Vaslui, trupa „oţelară”, împănată cu mulţi tineri, a punctat doar la impresia artistică, ratând de puţin un egal surprinzător * Duminică, la Dunăre, vine Poli Iaşi pentru un meci vital în lupta pentru evitarea matineului! *

FC VASLUI – OŢELUL GALAŢI 2-1 (2-0)

Stadionul „Municipal” – 4.000 spectatori; Au marcat: Cânu 6’, Pavlovici 17’ / Elek 54’; Cartonaşe galbene: Farkas 59’, Wesley 89’ / Cârjă 87’.

Echipele utilizate:

VASLUI: Kuciak – Buhuş, Cânu, Farkas, Luz – Ljubinkovici, Genchev, Pavlovici (46’ Milisavljevici) – Temwanjera, Burdujan (63’ Gheorghiu), Wesley (89’ Munteanu). Antrenor: Viorel Moldovan;

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Costin, Ilie – Gârleanu (85’ Cârjă), Giurgiu, Bourceanu, Iorga (91’ Gado) – Elek, Pena. Antrenor: Petre Grigoraş;

A arbitrat: Marian Bordean (Sibiu) – asistat de Adrian Vidan (Bucureşti) şi Ovidiu Stoianof (Constanţa).

Şi tu, Paraschive?

Biciul nu poate pocni la comandă, aşa că nici Oţelul nu putea spera ieri decât să încaseze cât mai puţine din încleştarea cu Vasluiul. Viglianti, Sălăgeanu, Tănasă, Cojoc şi Jelev, oameni de bază în turul campionatului, rămăseseră acasă, iar Cârjă şi Gado - mai degrabă accidentaţi decât refăcuţi - fuseseră plimbaţi până în oraşul de pe Bârlad doar din motive decorative.

Colac peste pupăză, cu câteva ore înaintea meciului a „picat” şi căpitanul Paraschiv, o jenă la muşchii inghinali trimiţându-l pe banca de rezerve. Ce să le ceri unor „mânji” ca Gârleanu, Râpă sau Elek, care abia au descoperit gelul de păr, în faţa unor entităţi trecute de mult de vremea pârgului? 

Ce uşor s-a făcut 2-0!

Şi pentru că nimic nu este întâmplător, vasluienii au speculat repede diferenţa de experienţă, scorul fiind 2-0 după un sfert de oră.

Kolev, altfel un portar excelent, a fost învins neaşteptat pe colţul scurt de Cânu, fundaşul advers bubuind mingea foarte tare, ca din fundul grădinii, de la numai câţiva paşi de ţintă (6’).

Apoi, după un corner, Farkas a prelungit eficient până în gura careului mic şi Pavlovici a liniştit asistenţa de pe „Municipalul” oraşului în care Adrian Porumboiu este ca un rege.

Cu o trupă formată din şase inşi sub 22 de ani, Grigoraş se gândea probabil la ce-i mai rău, mai ales că primise două goluri pe nerăsuflate.

Râpă centrează, Elek marchează

Ei bine, n-a fost chiar aşa, formaţia adolescentin-neexperimentată a Galaţiului reuşind să prindă tupeu şi să oblige Vasluiul care a bătut toţi granzii campionatului să tragă de timp în ultimele douăzeci de minute.

Roş-alb-albaştrii au marcat chiar în startul părţii secunde, o centrare superbă a lui Râpă găsindu-l pe Elek în careul mic pregătit parcă de slam-dunk, ca în NBA: cap şi 2-1 (54’)!

A urmat cam o jumătate de oră surprinzător de bună pentru puştii Oţelului, combinaţiile acestora punându-i în dificultate pe străinii din toate colţurile planetei echipaţi în tricouri galben - verzi.

Giurgiu putea face 2-2

Este drept, gazdele se puteau desprinde decisiv la „transversala” lui Temwanjera (67’), dar la fel de bine se putea face 2-2. Gârleanu a ratat milimetric buturile adverse cu un şut de la 18 metri (68’), iar Giurgiu, scăpat spre gol de la centrul terenului, a tras cu nerv... în peluză (75’).

Ultimele zece minute i-au găsit obosiţi pe „baby-oţelari”, însă categoric aceştia merită o notă bună. Dacă n-au reuşit să „aresteze” punctele puse la bătaie, cu siguranţă alde Râpă şi Gârleanu au salvat aparenţele.

Oţelul are resurse pentru a evita ruşinoasa retrogradare – rămâne ca duminică să câştige cu Poli Iaşi pentru a ieşi din caruselul celor patru înfrângeri la rând. Altfel, echipa dunăreană s-ar apropia de campionatul care se joacă la ora 11.00.

Explicaţie foto: Puştiul Gârleanu (stânga) a fost miercuri unul dintre cei mai buni jucători ai Oţelului

Foto: Prosport

Citit 1600 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.