Planuri pentru la iarnă/ Prioritatea Oţelului, transferul unui portar

Planuri pentru la iarnă/ Prioritatea Oţelului, transferul unui portar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi Grahovac vrea să se întoarcă, cei din club încearcă o altă pistă pentru acoperirea postului de goalkeeper


Conducătorii Oţelului au în capul listei de achiziţii pentru la iarnă, în următoarea perioadă de transferuri, acoperirea postului de portar, acolo unde au rămas descoperiţi după despărţirea de bosniacul Branko Grahovac.

Surse din interiorul clubului susţin că cei din conducere sunt în negocieri avansate cu „un portar de echipă naţională”.

Aceleaşi surse susţin că dintre variante a fost chiar stingerea conflictului cu portarul ce a fost titular în sezonul în care s-a câştigat campionatul. Aceasta ar fi fost luată în calcul în urmă cu o lună, imediat după ce Boşneag, portar adus să acopere golul lăsat de Grahovac, a încasat şapte goluri în meciul de tristă amintire de la Cluj, cu CFR, scor 7-2, iar imediat după acea partidă bosniacul a scris pe contul său de facebook „vreau înapoi la Oţelul”.

La fel a reacţionat Grahovac şi recent, după înfrângerea la Timişoara. „Nu putem sa fii linistit, cand echipa mea face rezultate slab... Otelul e în inima mea” şi din nou „Vreau inapoi la Otelul”, a scris Branko pe aceeaşi reţea de socializare de pe internet. Însă, decizia era luată de luna trecută, când cei din club au avut o scurtă discuţie telefonică cu jucătorul şi apoi au renunţat la această variantă, contând faptul că s-a pregătit singur de când a plecat, doar fizic, fără antrenamente specifice, la care s-a adăugat factorul financiar.

Branko Grahovac încă nu a semnat cu altă echipă, iar pe 5 noiembrie a depus memoriu la FIFA, Oţelul riscând să fie nevoită să-i plătească despăgubiri de peste 150.000 de euro.

Fără Branko, aproape două goluri pe meci

Branko Grahovac (30 de ani) a fost portarul Oţelului în 33 din cele 34 de partide ale sezonului 2010-2011, în care gruparea gălăţeană a câştigat campionatul. Bosniacul a fost titular la toate cele şase partide ale roş-alb-albaştrilor din grupele Ligii Campionilor. În perioada 2010-2013, Grahovac a strâns 94 de jocuri în Liga I, şase în Cupa României, plus unul în Supercupă, pe lângă cele din Liga Campionilor. Din cele 94 de partide în Liga I, Grahovac a încheiat 43 de jocuri fără să primească gol. În ultimele sale 14 partide în poarta Oţelului, goalkeeperul a încasat 14 goluri, în timp ce în cele 14 jocuri din actualul sezon, fără Grahovac în poartă, formaţia roş-alb-albastră a încasat 26 de goluri.

Deşi a efectuat cele două cantonamente din vară cu echipa, Grahovac n-a bifat niciun minut pentru Oţelul în actualul sezon, iar din luna iulie a intrat în litigiu cu gruparea roş-alb-albastră.

Nouă jucători campioni cu Oţelul au mai rămas în lot după plecarea lui Grahovac.

 

Citit 2443 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.