Motivele plecării antrenoarei Alexandrina Soare / Handbalistele de la Danubius cer o întrevedere cu primarul Galaţiului
Foto: Antrenoarea Alexandrina Soare spune că trei motive au stat la baza plecării de la Danubius

Motivele plecării antrenoarei Alexandrina Soare / Handbalistele de la Danubius cer o întrevedere cu primarul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Principalul motiv invocat de tehnician este lipsa condiţiilor pentru a se face performanţă * Nici jucătoarele vechi nu mai vor să stea dacă nu se depăşeşte statutul de echipă de pluton în liga secundă * Noul antrenor este Valeriu Costea, debutant la o echipă de seniori


De când echipa feminină de handbal a Galaţiului s-a transformat din HC Oţelul în HC Danubius şirul de probleme nu se mai opreşte. Un nou episod s-a consumat marti seara, când antrenoarea Alexandrina Soare şi-a anunţat jucătoarele şi conducerea că renunţă la funcţie. Situaţia a fost rapid rezolvată de către preşedintele Dan Pantea, prin numirea la cârma echipei a fostului handbalist Valeriu Costea. Din nefericire, dificultăţile nu se opresc aici, iar perspectivele handbalului gălăţean sunt sumbre! 

 

„Făceam antrenamente cu jaloane în loc de jucătoare”

Antrenoarea Alexandrina Soare, alături de care echipa gălăţeană Oţelul a obţinut ultima calificare într-o cupă europeană, în sezonul 2011-2012, a pus pe masă trei motive ce au dus la luarea deciziei de a renunţa la Danubius. „Din discuţiile purtate astă-vară, planul era să construim o echipă în vederea obţinerii promovării imediate în Liga Naţională. Am dat două liste de jucătoare către conducere, preşedintelui Dan Pantea, pentru ca măcar o parte din acestea să fie transferate la Danubius. Era vorba de jucătoare de valoare şi de jucătoare tinere, de perspectivă, pe care să le creştem la Galaţi. Niciun transfer nu s-a produs. Cu lotul actual nu ai şanse să te baţi la promovare, în condiţiile în care nu ai niciun inter de meserie. Ajunsesem ca la antrenamente să am doar şase jucătoare. Făceam scheme de 3 la 3, plus jaloanele. În meciurile oficiale, „jaloanele” se mişcă, sunt apărătoarele adverse. Al doilea aspect constă în lipsa unei atmosfere propice performanţei. Fetele nu mai au încredere în conducerea administrativă. Ultimul aspect ţine de partea financiară. Sunt restanţe salariale la toată lumea. Eu acum nu demisionez, printr-o clauză contractuală sunt liberă de contract pentru că nu am primit ultimele salarii. Dar ţin să menţionez că nu aş fi renunţat la echipă, dacă se dorea performanţă!”, a declarat Alexandrina Soare.

 

Dana Ancerencu: „Mi s-a părut umilitor”

Un alt episod din serialul cu probleme de la Danubius s-a consemnat înaintea jocului pierdut vinerea trecută, pe terenul celor de la Unirea Slobozia, liderul ligii secunde. La plecarea de la Galaţi, cea mai experimentată jucătoare din lotul Danubiusului, portarul Dana Goldic Ancerencu, a refuzat să efectueze deplasarea. „Am venit la echipă pentru performanţă. Nu am reuşit să ne menţinem în Liga Naţională, dar am sperat că vom reveni rapid acolo, după doar un an petrecut în Divizia A. Dar să-mi spună preşedintele (n.r. – Dan Pantea) că nu-l interesează ce rezultat obţinem la Slobozia, în condiţiile în care era un meci important pentru promovare, mi s-a părut umilitor. Din acest motiv am refuzat să mă prezint la meci. Nu s-a vrut de la începutul sezonului să revenim în prima ligă, nu s-a efectuat niciun transfer”, şi-a spus nemulţumirile Dana Goldic.

Totuşi, dacă problemele financiare vor fi rezolvate foarte repede, este posibil ca Dana Goldic să rămână la echipă, unde i s-a oferit şi postul de antrenor cu portarii.

 

„Vrem să ne întâlnim cu primarul Marius Stan”

În rândul jucătoarelor rămase la echipă domină aceeaşi stare, de nemulţumire. Handbalistele nu ştiu când îşi vor primii salariile restante, temându-se ca situaţia din sezonul trecut, când din decembrie până în primăvară nu au primit niciun ban, să nu se repete şi acum. De asemenea, spun că au rămas ca să facă performanţă, nu să fie handbaliste la o echipă de pluton în liga secundă. „Am rămas în vară la echipă ca să promovăm. Au reuşit să ne momească prin menţinerea antrenoarei Alexandrina Soare, care a însemnat o garanţie pentru noi. Acest sport nu este unul individual, aveam nevoie de transferuri la linia de 9 metri, mai ales după ce nucleul de jucătoare enunţat de preşedinte – ucrainencele Glibko, Zaremba şi Burlachenko - a fost cedat contracost la alte echipe. Nu există nicio viziune de performanţă la această echipă. Dorim să ne întâlnim şi cu domnul primar Marius Stan, să ne răspundă la câteva întrebări, să ştim clar dacă se asigură condiţii de a face performanţă. Nu vrem să fim jucătoare de pluton în liga secundă”, a declarat, sub protecţia anonimatului, una dintre jucătoare.

 

Valeriu Costea, instalat oficial

Preşedintele HC Danubius, Dan Pantea, l-a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, pe succesorul Alexandrinei Soare pe banca tehnică: fostul handbalist de la CSU Galaţi, Steaua şi Dinamo, Valeriu Costea. „Îi multumesc Sandei Soare pentru tot ce a făcut la echipă. Am încercat să facem ceva deosebit. Pe parcurs ne-am dat seama că este greu de răzbit în România. Nu suntem ajutaţi de legile sportului şi legile sponsorizării. Îmi pare rău că a renunţat, mai era o etapă din turul de campionat. Marţi seară a anunţat că pleacă, miercuri am numit un nou antrenor, în persoana lui Valeriu Costea”, a declarat Dan Pantea.

Acesta a admis că în prezent nu poate spune când va reveni echipa Danubius în prima ligă. „Le-am propus jucătoarelor ca de la 1 decembrie să schimbăm contractele, în special cele cu sume mari. Sper sa fie de acord cu noi, probabil că ne vom despărţi de comun acord de cele care vor refuza. Nu diminuăm niciun salariu, dar dorim să trecem pe toată lumea pe PFA-uri. Am discutat şi cu domnul primar Marius Stan, o să continuăm la Galaţi cu cine doreşte în condiţiile acestea. Probabil de anul viitor vom încerca să facem o echipă mult mai tânără, care într-un an să încerce să promoveze. La momentul acesta nu aş putea să spun când va reveni Galaţiul în Liga Naţională”, a mai precizat Dan Pantea.

Conform conducerii clubului, în acest moment sunt restanţe salariale de o lună şi jumătate faţă de jucătoare şi pe o perioadă mai lungă faţă de stafful tehnic.

Valeriu Costea a condus ieri dimineaţă primul antrenament la Danubius

Citit 2982 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2013 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.