Oţelul vrea să transfere un star al "Mondialului" de juniori şi doi germani

Oţelul vrea să transfere un star al "Mondialului" de juniori şi doi germani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Narcis Răducan a declarat că îşi doreşte cel puţin patru achiziţii, după ce a monitorizat peste 50 de jucători * Se negociază şi cu doi fotbalişti germani


La Oţelul se lucrează intens pentru pregătirea campaniei de transferări din această iarnă, managerul general Narcis Răducan afirmând că a analizat împreună cu antrenorul german Ewald Lienen peste 50 de jucători. „Vom interveni în această iarnă acolo unde lucrurile nu au funcţionat. Vor fi patru-cinci schimbări pe care le pregătim foarte atent. Spre exemplu, am stat împreună cu Lienen peste opt ore analizând peste 50 de CV-uri în Instats, un software performant care ne oferă foarte multe date”, a declarat Răducan, într-o amplă emisiune la Radio GSP, unde s-a discutat doar despre Oţelul.

Conducătorul echipei gălăţene a mai mărturisit că deja s-a ajuns la o înţelegere verbală cu unul dintre jucătorii doriţi şi că sunt negocieri avansate şi cu unul dintre cei mai promiţători juniori din lume. „Sunt în discuţii avansate cu un titular al unei echipe naţionale care a terminat în primele patru locuri la ultimul Campionat Mondial al juniorilor sub 17 ani. Este jucător de atac şi nu e sud-american. Nu putem da nume, am micşora şansele de a se ajunge la semnarea contractului”, a detaliat Narcis Răducan.

În semifinalele CM Under 17, încheiat luna trecută, au fost trei echipe care nu sunt sud-americane, Nigeria, Mexic şi Suedia, astfel că nu este exclus ca jucătorul despre care vorbeşte Răducan să fie Yahaya sau Iheanacho, titulari în echipa Nigeriei, câştigătoarea competiţiei, ori mexicanii Diaz, Jaimes sau Ochoa.

De asemenea, Răducan a precizat că este în discuţii şi cu doi jucători germani: „Sunt foarte greu de atras în România, îl folosesc pe Lienen că locomotivă, ca punct de atracţie. Ar fi perfect să reuşim, ar conta pentru grup să avem în lot şi doi jucători cu mentalitate germană pe lângă antrenor”.

Preparator fizic german

Totodată, Răducan a adăugat că săptămână viitoare este foarte posibil ca staff-ul tehnic să fie completat cu un preparator fizic german. „Încă nu e totul bătut în cuie, dar negocierile sunt foarte avansate. Este vorba de un german tânăr, are doar 30 de ani, foarte bine pregătit, cu multiple specializări”.

Altfel, Narcis Răducan s-a declarat impresionat de modul de lucru al antrenorul Ewald Lienen, exprimându-şi convingerea că rezultatele favorabile nu vor întârzia să apară. „Am lucrat cu vreo 25 de antrenori până acum, n-am văzut decât patru dintre ei să lucreze aşa de riguros. Stă şi câte 12 ore la stadion, uneori chiar a preferat să nu mai plece acasă, înnoptând în cantonamentul de la stadion. Intensitatea antrenamentelor a crescut, lucrează prea profesionist, analizează prea în amănunt totul ca pe termen mediu să nu vină rezultatele dorit”.

Antunes, exclus din lot

Fundaşul dreapta brazilian Felipe Antunes a fost scos din lot pentru indisciplină şi trimis, cel puţin până la intrarea în vacanţa de iarnă, la echipa satelit. „A fost un act de indisciplină la antrenament, de vineri va fi la echipa a doua. Felipe Antunes a avut o atitudine necuviincioasă şi până la sfârşitul sezonului va rămâne la satelit”, a explicat Răducan.

Antunes nu era încă apt de joc, el fiind în recuperare după ce a suferit o fracturară de piramidă nazală.

Citit 1979 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2013 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.