Phoenix, a şasea victorie în Liga Naţională

Phoenix, a şasea victorie în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi a câştigat sâmbătă seară ultimul meci din acest an disputat pe teren propriu, scor 61-55, în faţa celor de la Danzio Timişoara. Phoenix s-a aflat la conducere aproape tot timpul, dar echipa oaspete a fost foarte tenace si nu s-a ajuns la o desprindere pe tabela de marcaj care să asigure un final liniştit de meci. Cele mai mari diferenţe de scor au fost la 12-4 şi 53-43, iar cele mai mari emoţii pentru cei aproximativ 1.000 de spectatori au fost cu 2 minute şi 17 secunde înainte de final, când oaspetele s-au apropiat la numai două puncte (57-55).

Şi de această dată cele mai eficiente jucătoare de la Phoenix au fost cele trei americance: Earnesia Williams - 18 puncte, Cherisse Daniel - 15 şi Denise Star Fairbanks - 12. Williams a excelat la recuperări (9), în special în defensivă, capitol la care Cherisse Daniel a bifat tot cifra 9 şi unde s-a remarcat şi Romina Filip (8). Beatrice Alaiba, Andra Ionescu şi Florentina Ardeleanu au avut şi ele evoluţii foarte bune, mai ales în momentele cheie, când diferenţa de scor s-a apropiat de minimum.

Partida a contat pentru etapa a 11-a, iar în următoarele două runde, ultimele din acest an şi totodată din turul campionatului, Phoenix va avea două deplasări extrem de grele, pe 14 şi 15 decembrie, în compania primelor două clasate, ICIM Arad şi Universitatea Alba Iulia.

În urma succesul de duminică seară, Phoenix a urcat în clasament pe locul şase.

Citit 986 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Decembrie 2013 22:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.