UPDATE / Doi copii gălăţeni participă la Campionatul Mondial din Emirate, ambii au debut cu victorii

UPDATE / Doi copii gălăţeni participă la Campionatul Mondial din Emirate, ambii au debut cu victorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 21.10: Deşi aseară au avut o problemă la sosirea în Emiratele Arabe Unite şi au aşteptat câteva ore în aeroport primirea vizei de intrare, cei doi gălăţeni au trecut cu bine peste oboseală, ambii reuşind să se concentreze şi să câştige partida de debut. Octavian Panţuru l-a învins pe Amiri Omar (Kuweit), iar Raisa Vulpe a obţinut victoria în meciul cu Fatima Hussain (Quatar).

Eveniment important pentru doi dintre cei mai tineri şahişti gălăţeni, care vor participa începând de astăzi şi până pe 28 decembrie, în Emiratele Arabe Unite, la Campionatul Mondial de şah pentru copii şi juniori, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani. Competiţia va fi găzduită de Universitatea Al-Ain, la ea anunţându-şi prezenţa şahişti din 121 de ţări. România va fi prezentă cu un grup de 24 de sportivi, doi dintre aceştia fiind gălăţenii de la clubul Genius, Raisa Vulpe şi Octavian Nicu Panţuru, ambii în vârsta de 8 ani. Raisa va avea 116 adversare, în timp ce Panţuru 177, iar în aceste condiţii este lesne de înţeles că vor avea o concurenţă formidabilă.

Iată ce ne-a declarat antrenorul celor doi sportivi, Florin Păunescu: „Vom lua parte la o competiţie foarte dificilă, în care vom întâlni reprezentanţi ai unor puternice şcoli de şah, precum cei din spaţiul ex-sovietic, India sau China. Octavian şi Raisa se prezintă la un bun nivel de pregătire şi cred că vor putea face faţă competiţiei. Cei doi au experienţa participării la Campionatul Uniunii Europene, unde amândoi au cucerit medaliile de bronz. Chiar dacă vom petrece Crăciunul departe de ţară, la 30 de grade Celsius, îl aşteptăm pe Moşu’ cu o clasare cât mai bună a copiilor noştri.”

Octavian, care este însoţit în Emirate de bunica sa, practică sportul minţii de trei ani, iar cele mai bune performanţe ale sale sunt titlurile de campion naţional la şah activ şi vicecampion la şah clasic. De asemenea, deţine aceleaşi performanţe şi în întrecerile pe echipe. Este elev în clasa a II-a, la Şcoala Nr. 28 (învăţător Nicolae Ionel).

Raisa are performanţe asemănătoare: campioană la şah clasic şi vicecampioană la şah activ - la individual, dar şi pe echipe. Este elevă în clasa a III-a la Colegiul Naţional „Costache Negri” (învăţătoare Georgeta Georgescu), iar la „Mondiale” este însoţită de mama sa.

Citit 1222 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2013 21:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.