Oţelul a adus jucători de la Parma şi Inter/ S-a ajuns la cinci transferuri

Oţelul a adus jucători de la Parma şi Inter/ S-a ajuns la cinci transferuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fundaşul central Prestia a ajuns în cantonamentul echipei gălăţene din Spania şi ar putea debuta astăzi, în amicalul cu Zawisza (Polonia) * Aseară s-a alăturat lotului roş-alb-albastru şi atacantul lui Inter Milano, Bocar Djumo


Echipa de fotbal Oţelul va avea în lotul pentru a doua parte a campionatului Ligii I un fundaş central italian, Giussepe Prestia. Narcis Răducan, managerul general al Oţelului, anunţa la mijlocul săptămânii trecute că a obţinut acordul celor de la Parma pentru împrumutul jucătorului până în vară, cu opţiune de cumpărare, iar totul s-a oficializat sâmbătă, când jucătorul a ajuns în Spania, unde se află echipa gălăţeană în cantonament, şi a semnat contractul cu clubul roş-alb-albastru.

Prestia, un obişnuit al naţionalelor de juniori ale Italiei, evoluând ultima oară pentru reprezentativa Under 20 a ţării sale, este deţinut în copropietate de FC Parma (locul şapte în Serie A) şi Crotone (locul nouă în Serie B) şi era legitimat la formaţia din liga secundă înainte de a ajunge la Oţelul. A început fotbalul la Palermo, club din prima ligă italiană la acea vreme. A fost împrumutat apoi la Ascoli, în Serie B, unde a jucat în 26 de partide, iar evoluţiile foarte bune au fost remarcate de Parma, care l-a cumpărat înaintea acestui sezon. Apoi, Parma l-a cedat la Crotone (serie B), pentru care a strâns şase prezenţe în actuala ediţie de campionat şi una în Cupa Italiei.

Giussepe Prestia a ajuns la Oţelul prin intermediul impresarului Augustin Călin, fost jucător al echipei gălăţene în urmă cu zece ani.

Aceasta este a treia achiziţie de marcă a celor de la Oţelul din această perioadă, după cea fostului portar de la AS Roma, uruguayanul Mauro Goicoechea şi a mijlocaşului central Florin Lovin. Acesta din urmă a ajuns şi el în noaptea de sâmbătă spre duminică în cantonamentul echipei gălăţene.

A venit şi un atacant de la Inter

Următoarea ţintă în materie de transferuri a conducătorilor Oţelului o reprezintă atacantul Bocar Djumo, un portughez de 19 ani care aparţine de Internazionale Milano.  A jucat la Inter "Primavera" 16 meciuri, iar în vara anului trecut a fost împrumutat la Madeira, în liga secundă portugheză, unde a jucat în 10 partide şi a marcat un gol. La fel ca Prestia, vine la Oţelul sub formă de împrumut, cu opţiune de cumpărare. Bocar a ajuns duminică seară în cantonamentul Oţelului din Spania.

Interesant este că pe mai multe site-uri apare informaţia că, în 2012, Bocar a fost curtat de mari forţe ale fotbalului european, Barcelona, Manchester United şi Manchester City.

Tritz, al cincilea transfer

Deşi vineri noapte cei de la Oţelul anunţau că renunţă la achiziţia fundaşului dreapta francez Stephane Tritz din cauza pretenţiilor financiare exagerate ale impresarului acestuia, în cele din urmă negocierile au fost reluate şi s-a ajuns la un acord. Astfel, dacă nu vor fi probleme cu vizita medicală, la întoarcerea în ţară, Tritz va semna contractul cu Oţelul.

Schimbare de adversar pentru astăzi

Oţelul are programat astăzi al treilea meci amical din cadrul stagiului din Spania, cu începere de la ora 17.00, în compania echipei poloneze Zawisza Bydgoszcz, aflată pe locul 8 la finalul turului primei ligi. Conform programului iniţial, Oţelul ar fi trebuit să joace cu Lokomotiv Plovdiv. Partida nu va fi televizată.

Citit 3189 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.