Cum va arăta "noul Oţelul"/ Cinci transferuri pentru evitarea retrogradării
Foto: EX. FOTO: Portarul Mauro Goicoechea, unul dintre cei cinci jucători noi de la Oţelul

Cum va arăta "noul Oţelul"/ Cinci transferuri pentru evitarea retrogradării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Odată cu ultimele mutări din tabăra grupării roş-alb-albastre se preconizează o nouă echipă promiţătoare, care poate produce multe surprize în partea a doua a sezonului


Cele cinci transferuri din această iarnă realizate la Oţelul au acoperit în mare parte posturile deficitare. „Noul Oţelul”, invocat de managerul Narcis Răducan într-un interviu acordat pentru „Viaţa liberă”, prinde tot mai mult contur. Antrenorul Ewald Lienen are acum 30 de jucători în lot, cu o media de vârstă de 24,03 ani, fiind una dintre cele mai tinere echipe din Liga I. Astfel, pentru postul de portar a fost adus Mauro Goicoechea, cu experienţa meciurilor din Seria A, pe vremea când apăra buturile celor de la AS Roma. Concurenţii săi pe post sunt tinerii Abraham şi Simaitis, căliţi în mare parte la jocurile echipei „satelit”.

Pentru postul de fundaş dreapta, unul care a creat probleme în ultima vreme, a fost transferat francezul Stepahne Tritz, care a avut o evoluţie bună în amicalul cu Videoton. Pe acelaşi post mai pot evolua tânărul Andrei Marus, promovat de Lienen la prima echipă, dar şi Mişelăricu sau Milea. Accidentarea lui Sergiu Costin, cel care a ratat deja primele amicale, dar şi faptul că apărătorul în vârstă de 35 de ani se află în ultimele şase luni de contract, au contribuit la sosirea italianului Giuseppe Prestia pentru întărirea compartimentului defensiv. Italianul ar putea face pereche cu Sîrghi în centrul apărării, poziţie pe care Oţelul îi mai are pe Sipovici, Mişelăricu, Miron şi Moglan, ultimii doi fiind doi tineri foarte talentaţi. O luptă aprigă pentru titularizare va fi şi pe postul de fundaş stânga, acolo unde Lienen îi are la dispoziţie pe Popescu şi Ilie, cel de-al doilea putând fi văzut ca o noutate după ce a lipsit un an şi jumătate din cauza unei accidentări.

Multe variante la mijloc

Venirea lui Lovin a sporit concurenţa pentru postul de mijlocaş central, acolo unde Giurgiu şi Cooper păreau să-şi câştige posturile de titulari spre sfârşitul anului. De asemenea, Filip şi Milea pot evolua pe acest post, primul fiind prezent în formula de start în zece partide din prima parte a sezonului. Pe benzile terenului a crescut concurenţa odată cu revenirea lui Zaharia, cel care şi-a făcut simţită prezenţa cu un gol superb împotriva Coronei Braşov, la penultimul meci din 2013. Tot în bandă evoluează Marquinhos, Astafei, Gavrilă, Adăscăliţei şi Pungă. Pentru postul de atacant e clar că golgheterul Henrique va porni ca titular şi în 2014, având ca soluţie de rezervă unul dintre cei mai promiţători fotbalişti români, Alexandru Tudorie, care poate evolua şi în spatele vârfului. Poziţia din spatele lui Henrique pare a fi deja acoperită, odată cu sosirea lui Bocar Djumo de la Inter Milano. Portughezul de origini africane este asemănat de impresarul său, Augustin Călin, fost jucător la Oţelul, cu Ricardo Quaresma şi Cristiano Ronaldo ca stil de joc. Pe acelaşi post vor lupta pentru un loc de titular Sevillano şi Băjenaru. De asemenea, Bocar Djumo ar putea fi folosit şi pe flancuri, ca mijlocaş ofensiv.

Primul obiectiv al Oţelului este îndepărtarea din zona fierbinte a clasamentului, gălăţenii fiind acum pe locul 14, la egalitate de puncte cu formaţia de pe 15 (loc de retrogradare), Viitorul.

 

Citit 2140 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.