Echipa de baschet Phoenix joacă meciurile decisive pentru play-off cu lotul subţiat

Echipa de baschet Phoenix joacă meciurile decisive pentru play-off cu lotul subţiat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia gălăţeană îşi joacă astăzi şi luni ultimele şanse de a prinde unul din primele opt locuri ale clasamentului, calificante în plaz-off, având nevoie de victorii la Cluj-Napoca şi Timişoara


UPDATE: Contracandidata celor de la Phoenix la obținerea ultimul loc calificant în play-off, Danzio Timișoara, a pierdut aseară partida din deplasare cu CSM Satu Mare (scor 65-50)


Cu toate că a avut un parcurs foarte bun în primele două treime ale sezonului regulat şi părea că nu are cum să rateze calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale, formaţia gălăţeană Phoenix a avut ghinionul accidentării a trei jucătoare de bază şi a ajuns cu patru etape înainte de final pe locul 9, primul de sub linia ce împarte clasamentul în zonele de play-off, respectiv play-out.

Phoenix s-a aflat aproape tot sezonul regulat pe locul şapte, cu un avans măricel faţă de Danzio Timişoara, însă toate calculele au fost date peste în ultimele trei etape disputate, din cauza accidentării a trei dintre jucătoarele de bază, dar şi a unui rezultat ciudat a celor de la Danzio, victorie în faţa rezervelor echipei din Alexandria cu care au urcat pe locul 8.

Fără Cherise

Din 19 februarie, Phoenix nu a mai putut conta pe principala sa marcatoare, americanca Cherise Daniel, în acel acel moment a doua realizatoare a campionatului. Spre finalul meciul de pe teren propriu cu CSBT Alexandria, când scorul era egal, a suferit o întindere de ligamente la genunchi iar recuperarea ei este mai lungă decât se anticipa. Pe lista accidentatelor au mai apărut alte două jucătoare importante, Florentina Ardeleanu şi Andra Ionescu, iar fără cele trei s-a pierdut importantul joc din deplasare cu CSM Satu Mare.

Două meciuri decisive în trei zile

Totuşi, şanse mai sunt, iar acestea vor fi jucate de către echipa antrenată de grecul Paralikas în următoarele două jocuri, ambele în deplasare: astăzi, cu Universitatea Cluj-Napoca (locul 12), şi luni, meciul direct cu Danzio Timişoara.

Până la final, în afara partidelor amintite, Phoenix va mai avea de jucat două partide extrem de grele, ambele acasă, cu Universitatea Alba Iulia (locul 2) şi campioana ICIM Arad (locul 1). De partea cealaltă, Danzio urma să joace aseară la Satu Mare, iar apoi la Cluj şi cu CSM Târgovişte (locul 3), acasă. Phoenix are o victorie mai puţin ca Danzio şi este obligată să câştige aceste două partide, dar are nevoie şi de rezultate „normale” în celelalte partide ale echipei din Timişoara. Aseară, târziu, Danzio a jucat la Satu Mare şi existau temeri că adversarul, având calificarea asigurată, îşi va menaja titularele.

Reintră Ardeleanu iar Ionescu e gata de sacrificii Deşi nu s-a antrenat la intensitate maximă în ultima perioadă, va reintra din meciul de astăzi Florentina Ardeleanu. De asemenea, deşi încă are probleme medicale la genunchi, a făcut deplasarea şi Andra Ionescu, sperând să poată intra şi să-şi ajute echipa măcar câteva minute.

„Chiar dacă va fi ca jocul rezultatelor să ne fie defavorabil, noi vrem să ştim că ne-am făcut treaba noastră, că ne-am bătut până la capăt. Chiar şi cu problemele de lot pe care le avem, putem să câştigăm aceste două partide, echipa are putere de luptă”, a declarat Alex Stanciu, managerul echipei.

Partida Universitatea Cluj-Napoca – Phoenix are loc astăzi, de la ora 16.00, iar meciul cu Danzio Timişoara se va disputa luni, de la ora 15.00. Ambele partide pot fi urmărite în direct, în format live-text, pe site-ul federaţiei: www.frbaschet.ro

Citit 887 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Martie 2014 09:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.