Criză financiară prelungită/ Situaţie-limită şi la FCM Dunărea

Criză financiară prelungită/ Situaţie-limită şi la FCM Dunărea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorii echipei gălăţene din liga secundă de fotbal sunt neplătiţi de aproximatix trei luni


Cluburile gălăţene de fotbal din primele două eşaloane sunt într-o situaţie critică din punct de vedere financiar, problemele de la Oţelul, cu salariile neplătite de mai bine de trei luni, regăsindu-se şi la FCM Dunărea.
Auraş Braşoveanu, preşedintele clubului din liga secundă, îşi laudă jucătorii că au reuşit rezultate bune în astfel de condiţii, precizând însă că aceştia îşi vor pierde complet motivaţia dacă nu se găseşte rapid o soluţie pentru a le fi plătite salariiile. „Sunt măcinaţi de problemele clubului, destul de grave. Au familii, au fiecare probleme personale şi omeneşte îi înţeleg că au o presiune în plus când intră pe teren. Băieţii au dat dovadă de caracter, asta se vede şi în faptul că am disputat patru jocuri în acest an şi nu am pierdut niciunul. Este meritul lor şi al băncii tehnice că au reuşit să se motiveze şi să treacă peste toate greutăţile. Au avut răbdare şi încă au, dar, dacă nu se găseşte o soluţie foarte repede, va fi foarte greu să reuşim să-i mai capacităm şi vom avea mari probleme.
Presiunea din cele 21-22 de ore în care stau acasă îşi va spune cuvântul. Poate reuşesc în cele 2-3 ore pe care le stau aici să uite de tot şi să-şi facă treaba, dar în rest se gândesc la ce probleme au şi cum pot fi rezolvate în condiţiile în care situaţie este incertă şi fără să se vadă o rezolvare pe termen scurt”, a declarat Braşoveanu.

Litigiu cu ANAF

O parte din aceste probleme au fost generate de litigiul cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru restanţe la dările către stat, care a ajuns la instanţele de judecată. Preşedintele clubului susţine că au fost percepute penalităţi la sume care fuseseră plătite între timp şi că, după lămurirea acestui aspect, datoria rămasă va fi foarte mică. „Am câştigat un prim proces, au fost radiate o parte din sume. Cele rămase le-am atacat în continuare în justiţie, pentru că noi nu le considerăm reale, deoarece nu au fost luate în calcul plăţile pe care le-am făcut între timp. Sunt convins că ni se va dreptate, probleme e de timp, de rapiditatea cu care vor veni soluţiile”, a precizat Braşoveanu.
Acesta a ţinut să sublineze faptul că cei doi oameni de afaceri implicaţi în activitatea clubului, Ninel Comşa şi Gelu Radu, „sunt doar sponsori, susţinători financiari, nu acţionari, rog să nu mai fie confundată echipa ca o proprietate a lor”.

Salvarea, aşteptată de la Consiliul Local

Soluţia poate veni dinspre Consiliul Local, care a prevăzut în buget suma de 736.000 de lei pentru susţinerea FCM Dunărea. Însă, banii vor fi alocaţi clubului numai în condiţiile în care vor fi plătite toate datoriile către bugetul de stat, conform legii.
În cele patru etape disputate în a doua parte a campionatului, FCM Dunărea a înregistrat două victorii şi două rezultate de egalitate. Astăzi, într-o nouă etapă din Liga II, echipa gălăţeană va evolua în deplasare cu SC Bacău.

Citit 2195 ori Ultima modificare Vineri, 21 Martie 2014 18:10

4 comentarii

 • postat de galatean
  Luni, 24 Martie 2014 09:17
  5.13.211.***
  Pentru cine nu stie ,daca un club are datorii la bugetul de stat nu poate primi bani de la Primarie , ce este asa de greu de inteles , cluburile care primesc bani de la Primarie trebuie sa faca dovada cu acte ca si-au platit impozitele,din ce apare in articol este clar ca au datorii iar cei de la Otelul au o proasta organizare si nu au solicitat bani de la Primarie ,din ce stiu sediul clubului e la Bucuresti nu stiu daca pot primi bani de la Primarie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rau
  Sâmbătă, 22 Martie 2014 10:06
  2.36.36.***
  Asta e paradoxul prostiei..M.Stan primar si fotbalul galatean e pe cale de disparitie..Poate ca asa se vrea din partea primariei,echipe slabe motiv sa nu facem stadion,promisiunea halucinanta a domnului Stan
  0
  4
  Raportează
 • postat de Alin
  Sâmbătă, 22 Martie 2014 08:30
  82.137.15.***
  De baietii de la Otelul,imi pare rau,dar de cei de la Dunarea...Nu au fost in stare un tur intreg sa castige un singur meci... Oricum sper ca ambele echipe sa fie cat mai curand cu salariile la zi.
  1
  2
  Raportează
 • postat de valy
  Sâmbătă, 22 Martie 2014 07:34
  5.13.211.***
  stan vorbeste de otelul dar de dunarea care e incurtea lui ce zice? sunt convins ca si la otelul inca e mana lui e o sa distruga tot sportul galatean nu-i mai ajunge sifonarului aceeiasi situatie si la danubius
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.