Vineri seară, la Berlin, Cristi Ciocan îşi pune în joc titlul european

Vineri seară, la Berlin, Cristi Ciocan îşi pune în joc titlul european
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pugilistul gălăţean îl va întâlni pe Konstantin Airich, fost deţinător al centurii ce se află acum în posesia românului * Meciul va fi televizat de Eurosport


Cristian Ciocan va susţine în această seară un meci extrem de important în drumul său spre o confruntare pentru titlul mondial. Gălăţeanul îşi va pune în joc centura de campion european  la categoria grea, versiunea WBO, în faţa lui Konstantin Airich, un pugilist născut în Kazahstan şi stabilit de mult timp în Germania.

În cazul unei victorii, pentru Ciocan partida din această seară ar putea reprezenta ultimul pas înaintea unei confruntări de răsunet, pentru titlul mondial la categoria grea cu celebrul ucrainean Vladimir Kliciko în a doua parte a anului, existând deja negocieri preliminare în acest sens.

Gala din această seară va avea loc la Berlin şi va fi transmisă de canalul de televiziune Eurosport în 13 ţări, printre care şi România.

Airich, un pugilist experimentat în vârstă de 35 de ani, este originar din Kazahstan şi rezident în Germania. Palmaresul său cuprinde 28 de partide la profesionişti, cu un bilanţ de 19 victorii (15 prin KO), două egaluri şi şapte înfrângeri (4 prin KO). Apogeul carierei sale a fost în ultima parte a anului 2011 şi începutul lui 2012, când a cucerit centura intercontinentală IBF şi apoi pe cea europeană WBO. Titlul continental l-a pierdut repede, pentru că nu şi l-a pus în joc, a devenit vacant şi peste şase luni intra în posesia lui Ciocan, după meciul din septembrie 2012 cu britanicul Danny Williams. Apoi, cariera kazahului a intrat în declin, urmând trei înfrângeri la rând şi o accidentare, care l-a obligat să nu aibă nici un meci în 2013. Astfel, partida cu Ciocan va fi prima sa confruntare după aproape un an şi jumătate de pauză forţată.

Este cunoscut în lumea boxului profesionist ca un pugilist cu o forţă teribilă în lovituri, aspect subliniat şi de faptul că majoritatea victoriilor sale au fost prin KO şi pentru care este supranumit „Sandman”, omul care trimite adversarii în lumea viselor.

Cristian Ciocan are un palmares de 15 victorii din 18 partide la profesionişti, cu care se află pe locul 14 în topul mondial general al categoriei grea şi pe 6 în cel al versiunii WBO.

Cei doi pugilişti au fost colegei la fostul club al lui Ciocan, Universum, gălăţeanul spunând că îşi cunoaşte foarte bine adversarul, mai ales că antrenorul său l-a pregătit şi pe Airich în acea perioadă.

Televizarea galei este programată să înceapă pe Eurosport la ora 22.15.

Citit 1886 ori Ultima modificare Joi, 10 Aprilie 2014 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.