Echipa naţională de baschet feminin vine la Galaţi
Foto: Romina Filip, jucătoare a echipei Phoenix Galaţi

Echipa naţională de baschet feminin vine la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lotul feminin al României începe pregătirile pentru Euro 2015 în Sala Sporturilor „Dunărea”


Echipa naţională de senioare a României se va reuni, în 16 mai, la Galaţi, pentru a începe o amplă campanie de pregătire pentru turneul final al Campionatului European din vara anului viitor, care va fi organizat în comun de Ungaria  şi România. Echipa ţării noastre este calificată direct la acest turneu final în calitate de ţară gazdă.

Stagiul de la Galaţi, care va avea loc în perioada 16-26 mai, este prima acţiune a lotului naţional feminin de anul trecut încoace, de când selecţioner este gălăţeanul Florin Nini, dacă facem excepţie de Jocurile Francofoniei – ediţia 2013, când nu a avut la dispoziţie decât jucătoarele cu vârsta sub 25 de ani.

„Începem pregatirea centralizată la Galaţi, printre principalele obiective ale stagiului fiind omogenizarea lotului, închegarea relaţiilor de joc, urmând ca apoi să începem şi o serie de meciuri amicale. În acţiunile următoare din această vară vrem să ajungem la rularea unui lot de  20-25 jucătoare, inclusiv cu fete tinere, mai puţin experimentate, pentru că avem şi un plan pe termen lung şi trebuie să formăm şi un nucleu pentru viitoarele calificări după Euro 2015”, a declarat selecţionerul Florin Nini.

Deocamdată, au fost convocate 17 jucătoare, printre care se află Andreea Romina Filip (Phoenix Galaţi) şi gălăţeanca Alina Andreea Crăciun (ICIM Arad). Celelalte baschetbaliste din lotul naţional sunt: Gabriela Mărginean (Universitesi Istanbul BGD SK – Turcia), Anita Meszaros  (Reims BF – Franţa), Claudia Pop (CB Santa Maria - Ecuador), Elisabeth Pavel (Flying Foxes Viena – Austria), Hanna Demeter (PEAC Pecs – Ungaria), Cristina Bigică (Golden Eagles Marquette University – SUA), Anne-Marie Părău (CSU Alba Iulia), Anca Şipoş (CSBT Alexandria), Gabriela Cursaru (Sepsi Sf. Gheorghe), Gabriela Munteanu şi Sonia Ursu Kim (Olimpia CSU Braşov), Andreea Orosz  şi Cristina Cutaş (CSM Satu Mare), Adina Stoiedin şi  Dora Ardelean (Danzio Timişoara).

După etapa de pregătire de la Galaţi, se va pleca în Bulgaria, pentru un meci cu naţionala ţării gazdă pe 29 mai, şi imediat în Macedonia, pentru două jocuri cu reprezentativa similară a gazdelor, pe 30 şi 31mai.

Apoi, cartierul general se va muta la Arad, într-un stagiu care va cuprinde două jocuri în Ungaria (13 şi 14 iunie) şi alte două cu acelaşi adversar, dar la Arad, pe 20 şi 21. În total, componentele echipei naţionale a României vor sta în pregătire centralizată aproape două luni, până la mijlocul lunii iulie.

 

Citit 1651 ori Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.