Marius Stan, mesaj către patronul Oţelului: "În ceasul al 12-lea, să elibereze clubul!"

Marius Stan, mesaj către patronul Oţelului: "În ceasul al 12-lea, să elibereze clubul!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul director general al clubului crede că Oţelul poate depăşi momentul extrem de critic în care se află doar dacă Dan Adamescu cedează clubul


Nu mai este o noutate, dimpotrivă, echipa de fotbal Oţelul Galaţi se află într-o situaţie extrem de critică, în pericol de a nu putea începe campionatul următor al Ligii I în condiţii decente. În acest moment, cu două săptămâni înainte de teoretica reunire a lotului, Oţelul nu are antrenor, Ewald Lienen încheindu-şi perioada contractuală, câţiva jucători importanţi deja au plecat, iar cei mai mulţi dintre ceilalţi stau cu bagajele făcute pentru a face acelaşi pas, pe 4 iunie urmând să le fie judecate memoriile depuse la FRF pentru a deveni liberi de contract. De asemenea, directorul sportiv Gabriel Viglianti şi-a anunţat şi el plecarea, tocmai din cauza acestor condiţii precare.

În această situaţie, primarul Marius Stan, fost director general al clubului, a lăsat să se înţeleagă că se va implica în găsirea de soluţii dacă Dan Adamescu, patronul Oţelului, va ceda clubul. „Poate, totuşi, în ceasul al 12-lea, se va întâmpla o minune, iar oamenii care au făcut ce au făcut să elibereze clubul. În momentul în care Vili (n.r. – Viglianti) şi-a încheiat cariera de jucător şi se pregătea să plece, am avut inspiraţia de moment să propun să rămână ca director sportiv. Aceşti doi ani l-au călit şi au dat la iveală un viitor conducător de calitate. Sper să nu fie o plecare definitivă a lui, poate îmi vine o nouă inspiraţie divină şi reuşesc a doua oară să-l întorc din drum. Dar nu depinde numai de mine, trebuie coroboraţi foarte mulţi factori”, a spus Marius Stan la despărţirea de Viglianti, când i-a acordat Diploma de Excelenţă din partea municipalităţii.

Cu aceeaşi ocazie, Marius Stan a spus că vrea să fie optimist şi crede că FC Oţelul va ieşi mai puternic din această situaţie. „Spiritul Oţelului este unul aparte şi, fără doar şi poate, va dăinui dincolo de unul sau altul, patroni vremelnici ai acestui club. Acest spirit n-are cum să nu supravieţuiască, să nu se dezvolte mai departe, am această convingere. Poate aşa ne este dat, fiecăruia în viaţă, să mai trecem şi prin momente mai mult decât delicate. Ceea ce nu te omoară, te face mai puternic, cred că aşa se va întâmpla cu clubul. Vreau să fiu optimist”, a mai spus Marius Stan.

Datoriile clubului, o mare problemă

În urmă cu două luni, după o întâlnire cu Dan Adamescu, Marius Stan declara că s-ar implica pentru salvarea clubului doar dacă Adamescu l-ar ceda fără datorii. „N-au nicio intenţie de a ceda clubul măcar fără datorii, nu cum l-au luat, că l-au luat cu bani în cont. Doar în situaţia asta am putea face un efort de la Primărie, schimbând bineînţeles forma juridică, deoarece trebuie să fie un non-profit ca să putem finanţa aşa ceva. Împreună cu Primăria, poate şi Consiliul Judeţean şi poate nişte oameni de afaceri, iubitori ai fenomenului, să încercăm să îl salvăm”, declara atunci Marius Stan.

Citit 3737 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.