Lucian Ciofoaia, administrator special FC Oţelul: „Până la începerea campionatului sper să găsim un partener”

Lucian Ciofoaia, administrator special FC Oţelul: „Până la începerea campionatului sper să găsim un partener”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reprezentantul acţionariatului a promis că se vor achita toate salariile restante până la începerea noului sezon, dar a refuzat să spună când se va face prima astfel de plată către jucători


Administratorul special al Fotbal Club Oţelul S.A., Lucian Ciofoaia, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că problemele din ultima perioadă nu pun în pericol începerea campionatului de către echipa gălăţeană. „După vacanţă, care se va încheia în jur 14-15 iunie, nu am stabilit data cu exactitate, vom avea stabilit stafful tehnic şi lotul de jucători. Ne confruntăm cu probleme, de la lipsa de lichidităţi până la cele cu jucătorii, dar acestea nu pun în pericol pregătirea şi începerea campionatului”, a spus Ciofoaia.

Către majoritatea fotbaliştilor de la Oţelul sunt restanţe salariale de peste patru luni, astfel că mulţi dintre ei şi-au depus memorii la FRF pentru a deveni jucători liberi de contract. Cazurile lor vor fi analizate miercuri, iar Lucian Ciofoaia s-a arătat convins că nu va fi un verdict care să ducă la încetarea relaţiilor contractuale dintre club şi jucători: „Nu se pune problema unei astfel de situaţii”.

Totuşi, conducătorul societăţii care administrează clubul a spus că cei care vor să plece, nu vor fi împiedicaţi. „Va fi totuşi o curăţenie, nu toţi au fost cu sufletul pentru echipă”, a mai precizat Ciofoaia.

Reprezentantul acţionariatului a refuzat să precizeze când se estimează să se facă o plată măcar parţială a restanţelor financiare către jucători: „Este bucătăria noastră internă, am discutat cu mare din jucători şi acest aspect”. În schimb, Ciofoaia a anunţat că până la începerea campionatului se va ajunge ca salariile să achitate la zi.

De asemenea, a mai spus că acţionariatul nu intenţionează să închidă activitatea, dar că se caută un partener care speră să fie găsit până la începerea campionatului: „Oţelul este o entitate vie, nu putem închide pur şi simplu. Avem un plan ca lucrurile să meargă bine”.

Obiectiv, rămânerea în liga I

A fost anunţat şi obiectivul pentru ediţia viitoare a campionatului Ligii I. „Suntem singuri, în astfel de condiţii luptăm de multă vreme să rezolvăm toate probleme. De aceea trebuie să pornim de la obiective realiste, fără aşteptări foarte mari, la primele locuri”, a declarat Ciofoaia, care şi-a mai exprimat convingerea că directorul sportiv Gabriel Viglianti va reveni în cadrul clubului.

Altfel, Narcis Răducan, managerul general al echipei care declarase săptămâna trecută că patronul Dan Adamescu i-a cerut să mai aştepte până ieri găsirea unei soluţii pentru viitorul echipei, a precizat că momentul respectiv a fost amânat pentru miercuri.

Citit 2922 ori Ultima modificare Luni, 02 Iunie 2014 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.