Pitici în ţara SPORTIVILOR, la prima MEDALIE de campioni (FOTO)

Pitici în ţara SPORTIVILOR, la prima MEDALIE de campioni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste o sută de gâgâlici de la Grădiniţa Codruţa au zburdat pe pista de atletism a stadionului Dunărea, în primele lor curse de „sprint” spre medalii


Mare zarvă la poarta dinspre Dunăre pe care se intră din tribunele stadionului pe pista de atletism. Intrau în arenă 109 pitici pentru primele lor trăiri ca „sportivi adevăraţi”, să alerge pentru a ajunge la medalii. Aşa a început lăudabila acţiune a celor de la Grădiniţa Codruţa, care i-au adus pe cei din grupele mici şi mijlocii să simtă atracţia sportului, sub sloganul „Sportivi în ţara piticilor”. Aşa a şi fost, pentru că alături de micuţi, care au între trei şi jumătate şi puţin peste cinci aniversări în palmares, s-au aflat atletele de la Clubul Sportiv Şcolar şi antrenoarea acestora, Genoveva Modiga.

Au venit cuminţi şi nerăbdători spre zona pistei dinspre tribunele în care încă se mai afla o parte din galerie, părinţii dotaţi cu baloane şi pancarte. Prea mult galeria n-a apucat să se agite dincolo de gard, chemată de „scârţâielile” celor de pe pistă, înainte să se lase cu câteva plânsete răzleţe care să bruieze zumzetul zglobiu general.

Şase culoare pregătite şi s-a trecut la nebunia curselor, pe o distanţă de 30 de metri, între componenţii celor patru echipe: „Albinuţele”, „Iepuraşii”, „Mickey” şi „Disney”. 

După ce a alergat în doua serie, una dintre fetiţe a devenit brusc bosumflată, gata să-i dea lacrimile. „Mai vleau”, a explicat micuţa, iar mami şi „doamna” au lăsat-o să ia startul din nou. Nu a mai putut fi oprită, Sofia Cumpănici alergând apoi în aproape toate celelalte curse ale colegilor săi. Zadarnic a încercat să o pondereze tatăl ei, fostul arbitru de fotbal Viorel Cumpănici. De ajuns ca antrenoarea Genoveva Modiga să puncteze la capitolul „selecţie”. „Am remarcat deja câţiva copii ce prezintă calităţi motrice pentru atletism, în special o fetiţă care a alergat în aproape toate turele alături de colegii ei. Pe ea, deşi are acum doar trei ani şi jumătate, o văd o mare atletă în câţiva ani”, a spus zâmbind antrenoarea. 

N-a lipsit nici „polul opus”, care a dat şi mai mult farmec acţiunii: un copil n-a vrut să alerge decât de mânuţă cu mami. De ajuns pentru o idee pusă în practică, educatoarele neavând cum să scape fără a alerga în cursa specială, încurajate frenetic de micii sportivi trecuţi în tabăra galeriei. 

După trecerea şi pe la groapa de sărituri, a venit momentul premierii, cu puştii în extaz când şi-au văzut prima lor medalie de campioni la piept, oferită de reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Diplome, ciocolată şi fotografii de grup. Unul din micuţi şi-a lăsat diploma deoparte, înlocuind-o cu ciocolata arătată cu mândrie „fotoreporterilor”. În cealaltă mână, medalia, ţinută cum a văzut la televizor, la marii campioni. Aşa cum vor putea ajunge şi ei, dacă nu va rămâne singulară iniţiativa educatoarelor Florica Nistor, Liliana Iacob, Nicoleta Ginghină, Oana Sava, Alina Pascale, Roxana Pagu, Viorica Mogoş, Valentina Mihalache şi Rodica Tircavu. Un lucru este sigur, medalia părinţilor care-şi îndrumă copii spre sport este cea mai preţioască, sănătătea acestora.

 

Citit 2503 ori Ultima modificare Joi, 05 Iunie 2014 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.