UPDATE/ O firmă australiană preia managementul sportiv al Oțelului

UPDATE/ O firmă australiană preia managementul sportiv al Oțelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/

Conducerea Fotbal Club Oțelul SA  a anunțat aseară că o firmă din Australia va gestiona întreaga activitate a echipei, de la numirea antrenorului până la formarea lotului de jucători

 

Într-un moment în care activitatea clubului era blocată din numeroase motive, cel mai important fiind lipsa de finanţare, conducerea Fotbal Club Oțelul SA a dat joi seară, pentru prima dată de la încheierea campionatului, motiv de speranţă pentru suporteri că lucrurile pot evolua spre bine la echipa gălăţeană.  Printr-un comunicat, s-a anunţat că activitatea de management sportiv a clubului va fi încredințată unei firme din Australia.

 

„Fotbal Club Oțelul Galați anunță suporterii și publicul larg că a făcut un pas important în vederea asigurării continuității activității sportive la cel mai înalt nivel. Clubul nostru a ajuns la un acord de colaborare și consultanță cu Aspen Alpine Management Pty Ltd din Australia, o subsidiară de management a firmei Aspen Alpine Pty Ltd, care este unul dintre acționarii principali ai echipei de fotbal Melbourne Victory FC și ai firmei de avocatură BMA Lawyers, firmă cu mare experiență în domeniul sportului și un mare contractor al Departamentului Emigrării al statului australian. Firma Aspen Alpine a avut un rol principal în a crea din Melbourne Victory FC liderul fotbalului australian, fiind echipa cu cel mai mare profit și cei mai mulți suporteri”, se spune în comunicat.

 

Aspen Alpine Management urmează să asigure servicii de consultanță și management sportiv pentru întreaga activitate fotbalistică a Oţelului, urmând să aleagă soluții eficiente pentru construirea strategiei optime pentru sezonul competițional 2014-2015. „Angajamentul presupune că Aspen Alpine Management va gestiona întreaga activitate a clubului. Concret, compania va realiza și un audit sportiv la club și va avea un cuvânt de spus în alegerea antrenorului, formarea lotului și stabilirea strategiei de abordare a următorului sezon competițional”, a declarat Lucian Ciofoaia, administrator special al Fotbal Club Oţelul SA.

 

Negocieri cu investitori în fotbalul internaţional

 

Totodată, în comunicat se anunţă că se poartă negocieri pentru preluarea clubului de către un grup de investitori în fotbalul internaţional. „Realizarea acestui audit de către Aspen Alpine Management este un prim pas în procesul de preluare a Clubului de către un grup de investitori în fotbalul internațional, cu care Clubul poartă negocieri. Precizăm că, deocamdată, Clubul nostru nu are mandat de a face publică identitatea grupului de investitori, dar va anunța suporterii și publicul larg imediat ce acest lucru va fi posibil. Managerul firmei de consultanță va începe chiar de mâine activitățile preliminare pentru pregătirea Clubului în vederea participării în următorul sezon competițional. O conferință de presă cu directorul firmei Aspen Alpine Management și conducerea Clubului va avea loc în următoarele zece zile”, se mai spune în respectivul comunicat.


 

Conducerea Fotbal Club Oțelul SA a anunțat în această seară, prin intermediul unui comunicat de presă, că activitatea de management sportiv a clubului va fi încredințată unei firme din Australia. "Conform înțelegerii, Aspen Alpine Management va asigura servicii de consultanță și management sportiv pentru întreaga activitate fotbalistică a Clubului nostru, în vederea alegerii unor soluții eficiente și construirii unei strategii fezabile pentru sezonul competițional 2014-2015", se spune în comunicat.

De asemenea, se precizează că acesta este un prim pas al procesului de preluare a clubului de către un grup de investitori în fotbalul internaţional cu care se poartă negocieri.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4520 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iunie 2014 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.