OŢELUL va putea respira/ VIN BANII din drepturile de televizare

OŢELUL va putea respira/ VIN BANII din drepturile de televizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a încasat suma de 13,75 milioane de euro, reprezentând prima rată din totalul de 27,5 milioane de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat să o plătească pentru sezonul 2014-2015, conform contractului de valorificare a drepturilor TV, semnat la 4 martie.

Banii obţinuţi din această primă rată urmează să fie viraţi în conturile cluburilor din prima ligă începând de mâine.

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat, luni, la finalul Adunări Generale a LPF că baremurile pentru arbitri şi observatori vor fi achitate direct de către ligă din această sumă. "Banii s-au primit. Este vorba de jumătate din 27,5 milioane. Mâine va fi o analiză cu fiecare club în parte, pentru că mai sunt la unii popriri sau alte reţineri şi va începe apoi transferul din contul ligii în conturile cluburilor. Am mai convenit ca din aceşti bani din drepturile TV să se reţină baremurile pentru arbitri şi observatori", a declarat Anghelache.

Iniţial, aceşti bani erau aşteptaţi de cluburi abia la începutul lunii iulie, astfel că pentru Oţelul Galaţi, care se afla în criză de lichidităţi, încasarea mai devreme a aproximativ 800.000 de euro reprezintă o mană cerească, putându-se plăti o parte din salariile restante către jucători, cantonamentul de pregătire a următorului sezon şi eventual achiziţiona noi jucători.

LPF a anunţat, la 4 martie, semnarea unui parteneriat media valabil cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, LPF va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani. Meciurile din Liga I vor fi transmise de televiziunile Look TV şi Transilvania Live.

 CITIŢI ŞI:  PLAN pentru NOUL campionat: La Oţelul se doreşte ANTRENOR din străinătate

 

 

Citit 2101 ori Ultima modificare Luni, 16 Iunie 2014 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.