UPDATE După un meci mult mai greu decât se aștepta Metalosport a PROMOVAT în Liga a III-a

UPDATE După un meci mult mai greu decât se aștepta Metalosport a PROMOVAT în Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Metalosport a câştigat meciul de baraj cu FC Gârceni, scor 2-1, după o dispută mult mai echilibrată decât se aşteptau gălăţenii. La pauză a fost 1-0 pentru FC Gârceni, Metalosport a egalat în min. 48 şi a înscris golul promovării în minutul 76.


* Echipa gălăţeană va juca cu vasluienii de la FC Gârceni, miza fiind intrarea în Liga a III-a


Reînfiinţată cu trei sezoane în urmă, Metalosport Galaţi este pe punctul a reînnoda îndelugata tradiţie a echipei de fotbal cu acest nume în eşaloanele naţionale. A reînceput din Liga a V-a, la iniţiativa şi cu susţinerea a şapte membri fondatori – acum au mai rămas cinci – iar după promovarea în Liga a IV-a a urmat câştigarea acestui eşalon în acest sezon, astfel că statutul de campioană a eşalonului patru gălăţean a adus-o pe Metalosport în postura de a putea promova într-o ligă naţională, a III-a, acolo unde a activat cu succes cu câteva decenii în urmă. Metalosport va juca astăzi, într-o singură manşă, barajul de promovare în compania echipei FC Gârceni, câştigătoarea Ligii a IV-a din judeţul Vaslui. Partida se va disputa pe teren neutru, stadionul din Odobeşti – judeţul Vrancea, de la ora 18,00.

FC Gârceni este aceeaşi echipă pe care depăşit-o Sporting Lieşti anul trecut, în barajul cu miză identică (scor 5-3, după 5-1 în min. 88).

Formaţia gălăţeană a pregătit cu mare atenţie acest meci extrem de important pentru viitorul său, cu un meci amical în deplasare, în compania echipei de ligă secundă CF Brăila, plus două jocuri oficiale în ultima săptămână, ambele câştigate, în sferturile de finală, respectiv semifinala fazei judeţene a „Cupei României”.

Ultimele antrenamente au avut loc joi, pe sinteticul de la „Siderugistul”, şi ieri, pe Stadionul Dunărea. După antrenamentul de ieri s-a intrat în cantonament, iar spre Odobeşti, ţinând cont de distanţa scurtă, se va pleca astăzi la prânz, după o şedinţă de analiză video a adversarului.

Metalosport are o conducere tehnică tânără, cu Pavel Vlad principal, ajutat de Ciprian Mocanu, din postura de antrenor-jucător. Lotul de jucători este format din câţiva jucători experimentaţi alături de tineri, formaţi în centrele de juniori de la Oţelul şi FCM Dunărea: Popovici, Luca, Vicleanu, Popa, Lupu, Palade, Căruceru, Ivanov, Sandu, Tudose, Ciochină, Manolache, Cr. Frunză, Smadu, Tache, Serian, Kiss, Mihu, N. Ilie şi Alexandru.

„O şansă pe care n-avem voie să o ratăm”

Preşedintele clubului, Dorin Butunoiu, care a asistat la ultimul meci de campionat al celor de la FC Gârceni, crede că echipa sa este superioară valoric şi s-a declarat foarte optimist. „Suntem mai valoroşi, este clar, în mod normal n-ar trebui să avem probleme. Am vorbit mult cu băieţii, sunt concentraţi pe acest joc, sunt conştienţi că nu au voie să rateze această şansă, nu se ştie când ne mai putem întâlni cu o astfel de oportunitate”, ne-a declarat Butunoiu.

Conform acestuia, se mizează pe susţinerea a cel puţin 200 de suporteri, din Galaţi plecând un autocar, iar la Odobeşti se face joncţiunea cu prietenii din jurul celorlalte echipe din judeţ. Pregătirea marelui meci pentru Metalosport a inclus şi confecţionarea de eşarfe pentru susţinătorii din tribune.

Altfel, finala "Cupei României", faza judeţeană, în care Metalosport va juca cu Gloria Iveşti, a fost reprogramată pentru miercuri, 25 iunie.

Citit 2345 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Iunie 2014 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.