BAZINELE unde gălăţenii pot învăţa să înoate/ PROGRAM şi TARIFE la piscinele din oraş (FOTO)

BAZINELE unde gălăţenii pot învăţa să înoate/ PROGRAM şi TARIFE la piscinele din oraş (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Patru piscine private, alături de cea de la Baia Comunală, oferă cursuri de iniţiere, în special pentru copii

Gălăţenii sunt tot mai interesaţi de bazinele de nataţie din oraş, fie pentru a-şi duce copiii la înot, fie pentru agrement. Oraşul nostru nu dă pe-afară de bazine, iar sectorul privat a luat prim-planul în ceea ce priveşte numărul piscinelor sau al locurilor special amenajate pentru a practica înotul.

Cel mai mare interes îl provoacă bazinul de la Baia Comunală, singurul proprietate publică din Galaţi. Redeschis anul trecut, după o reabilitarea care a durat ani buni, acesta oferă condiţii bune. Acest aspect, cumulat cu tarife mai mici decât ale celorlalte piscine din Galaţi, fac ca bazinul de la Baia Comunală să fie chiar suprasolicitat, aspect asupra căruia vom reveni pe larg zilele următoare.

Pentru cei care nu ştiu să înoate şi vor să înveţe, un abonament de iniţiere în care intră opt şedinţe a câte 60 de minute costa 100 de lei. Tariful pentru adulţi, înot de agrement, este de 10 lei – o oră, iar abonamentul de zece şedinţe a câte o oră costă 80 de lei. Abonamentul pentru a învăţa să înoate adulţii este de 150 de lei, opt şedinţe.

Tarifele pentru înot la celelalte bazine

Cum înotul este considerat cel mai benefic sport pentru sănătate iar accesul la Baia Comunală este dificil, am trecut în revistă şi celelalte opţiuni la bazine acoperite.

La bazinul Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, de exemplu, costul unui abonament lunar e de 80 de lei la patru şedinţe, 140 de lei la opt. Programul pentru perioada de vacanţă, e mai restrâns decât în timpul anului şcolar, doritorii având la dispoziţie doar trei zile, miercurea, vinerea şi duminica, atât dimineaţă, cât şi dupa amiază. Bazin pentru cursuri de înot pentru copii, adulţi şi părinţi cu bebeluşi există şi la Grădiniţa Piticot, situat între Kaufland şi Penny XXL, în Micro 21. Există patru tipuri de abonamente, 120 de lei la patru ore pe lună, 160 de lei la şase ore, 200 de lei la opt ore şi 240 de lei pentru 12 ore. Se acordă diverse reduceri, începând de la 20 la sută la al treilea abonament consecutiv. Programul este de luni până vineri în intervalul orar 16.00 - 20.00, iar sâmbăta şi duminica.de la 10.00 la 13.00

La centrul „Delfinul” de lângă Real, abonamentul cu instructor costă 130 de lei pe lună la patru şedinţe, 200 de lei la opt şi 270 de lei la 12 (de trei ori pe săptămână). Programul este între orele 15.00 – 18.00 de luni până vineri, sâmbăta de la 9.00 şi duminica de la 10.00. Pentru agrement, bazinul e deschis doar spre seară, de la ora 20.00 în zilele lucrătoare şi de al 18.00 în week-end, cu două tipuri de abonament: 200 de lei la zece intrări pe lună sau 250 de lei nelimitat, cu saună inclusă.

La Viva Sport Club, cu piscină semiolimpică (25 de metri), tariful la iniţiere copii este de 140 de lei – cinci şedinţe, programul fiind de luni până vineri de la 9.00 la 18.00, prelungit joia cu o oră. Aici se poate face trecerea de la iniţiere la înot de performanţă, oferindu-se vouchere celor cu performanţe notabile.

Citit 30133 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.