TENIS/ Gălățencele Ţig şi Talabă, din nou pe zgura de acasă
Foto: Patricia Maria Ţig (foto Bogdan Codrescu)

TENIS/ Gălățencele Ţig şi Talabă, din nou pe zgura de acasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tenisul revine în forţă în prim-plan, după o pauză de 12 ani, în care nu s-au mai desfăşurat turnee de mare amploare în Galaţi. Cel de-al treilea turneu de categorie Futures din acest an, precedat de unul masculin (în luna mai) şi unul feminin (în iunie), le aduce în faţa propriului public pe jucătoarele Patricia Maria Ţig (357 WTA, beneficiara unui wildcard) şi Gabriela Talabă (951 WTA).

„Au fost păreri pozitive atât din partea federaţiei noastre, cât şi de la ITF (Federaţia Internaţională de Tenis), astfel că au acceptat să mute turneul de la Bucureşti la Galaţi, unde sunt condiţii mai bune”, a explicat Florin Şipoş, directorul turneului şi coordonatorul Viva Tenis Club, apariţia acestui nou turneul de categorie Futures la Galaţi. 

Meciurile de pe tabloul principal al turneului, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, debutează astăzi. Alături de gălăţencele Ţig şi Talabă se află şi câştigătoarea „Trofeului Municipiului Galaţi”, din iunie, Elena Bogdan. De menţionat că Bogdan a câştigat duminică, împreună cu Alexandra Cadanţu proba de dublu de la BRD Bucharest Open. 

Programul zilei de marţi: de la ora 10,00, proba de simplu cu meciul Gabriela Talabă - Eleonor Dean (Marea Britanie). După ora 14,00 sunt programate trei partide ale gălăţencelor, în proba de dublu, astfel: Oana Georgeta Simion/Gabriela Talabă - Ana Bianca Mihăilă/ Rebeca Poikajarvi (Suedia), urmată de Elena Mădălina Căpraru/Yasmeen Parviz -Irina Maria Bara/Eva Wacanna (Olanda). Ultima partidă a zilei, nu înainte de ora 17,00 este cea dintre perechea Camelia-Elena Hristea/Patricia Maria Ţig şi Ioana Ducu/Ioana Loredana Roşca.

Turneul se desfăşoară la Baza Sportivă Viva Tenis Club din Bariera Traian, iar intrarea la meciuri este liberă. Finala de simplu va avea loc duminică, 20 iulie.

CITEŞTE ŞI:  Două gălăţence în turul doi al turneului Futures de la Viva Tenis Club

Citit 952 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.