UPDATE: Venirea lui Bornescu a fost amânată şi a mai fost adus un atacant în probe

UPDATE: Venirea lui Bornescu a fost amânată şi a mai fost adus un atacant în probe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe lângă goalkeeperul care a fost la Petrolul în utlimele două sezoane s-a mai obţinut acordul unui atacant camerunez


UPDATE: Bornescu nu mai ajunge astăzi la Galaţi, acest moment fiind amânat de prelungirea negocierilor. "Nu este vorba că a picat transferul, mai sunt câteva mici detalii de lămurit. Sperăm să semneze şi apoi să se alăture lotului nostru", a spus Andrei Rusu, şeful departamentului de scouting de la Oţelul. În schimb, la antrenamentul de marţi după-amiază, pe lângă fundaşul Pecha va fi prezent şi un atacant venit în probe, austriacul de origine sârbă Serkan Ciftci, ultima dată la Dardanelspor, în liga a doua turcă.  

Intenţiile anunţate de cei din conducerea echipei de fotbal Oţelul Galaţi, de a mai transfera 2-3 jucători până la începerea noii ediţii a Ligii I, sunt ca şi concretizate, conform lui Andrei Rusu, directorul departamentului de scouting al clubului. Astfel, fundaşul central slovac Ivan Pecha s-a alăturat deja lotului antrenat de germanul Michael Weiss şi urmează să mai vină portarul Mircea Bornescu şi atacantul camerunez Christian Pouga, negocierile cu aceştia fiind finalizate cu succes.

„Cu Pecha totul e finalizat, iar cu Bornescu şi Pouga ne-am înţeles verbal, am lămurit aspectele importante, mai rămân foarte puţine detalii de pus la punct şi să semnăm. Vin mâine (n.r.- marţi) împreună cu Bornescu în Galaţi, sperăm să-l legitimăm pentru meciul cu Dinamo. În ceea ce-l priveşte pe Pouga, acesta va veni la sfârşitul săptămânii, ne-a cerut să-l lăsăm să dea o fugă până acasă, unde are de rezolvat ceva probleme extrafotbalistice”, ne-a declarat Andrei Rusu.

Ivan Pecha (28 de ani), care a avut primul contact cu noii săi coechipieri în timpul stagiului de pregătire din Slovacia, este la a doua experienţă în România, el jucând la Ceahlăul în sezonul 2008-2009 când nemţenii au promovat în Liga I. Apoi s-a transferat în Belarus, la BATE Borisov, unde nu a jucat prea mult şi a ajuns în Azerbaidjan, la Khazar Lankaran, iar după un sezon ca titular a revenit în Belarus, la Neman Grodno, unde a jucat două sezoane. A urmat un nou sezon în Azerbaidjan, la Ravan Baku, iar în prima parte a acestui an a jucat în prima ligă din Letonia, la Liepaja.

Şi masivul atacant Pouga (28 de ani, 1,93 m. înălţime) se află pentru a doua oară la o echipă românească, el evoluând pentru FC Vaslui în sezonul 2010-2011 în 21 de partide, şapte ca titular şi un bilanţ de trei goluri marcate. Apoi a mai jucat în Portugalia, la Maritimo Funchal, în Belgia la Leuven şi Lierse şi sezonul trecut în Turcia, al Ankaragucu, unde nu a bifat decât două meciuri în teren.

În ceea ce-l priveşte pe experimentatul portar Mircea Bornescu (34 de ani), acesta a ajuns la final de contract după două sezoane la Petrolul, unde în primul an a fost titular şi rezervă campionatul trecut. A mai trecut pe la Universitatea Craiova, Rapid şi Universitatea Cluj, iar în această vară a fost aproape de o revenire în Giuleşti, unde s-a antrenat în prima parte a perioadei de pregătire din intersezon.

Lista achiziţiile este în continuare deschisă, o decizie în privinţa jucătoriloe aflaţi în probe, printre care se alfă portarul Bordea, mijlocaşul australian Julius Davies şi cel brazilian Juffo urmând să fie luată după un meci amical care se doreşte să fie jucat miercuri, cu CF Brăila.

Citit 2832 ori Ultima modificare Marți, 22 Iulie 2014 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.