Un croat, AL ŞASELEA TRANSFER la echipa de volei Arcada

Un croat, AL ŞASELEA TRANSFER la echipa de volei Arcada
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul voleibalist al formaţiei gălăţene de primă ligă este jucător de bază în echipa naţională a ţării sale


Clubul gălăţean Aracada are planuri mari pentru viitorul sezon competiţional al Diviziei A1 masculine. Obiectivul este clasarea pe unul dintre primele şase locuri, care să aducă o calificare într-o competiţie continentală, iar pentru atingerea acestuia Arcada a reuşit şase transferuri importante, ultimele fiind perfectate săptămâna trecută. După sârbul Nemanja Radovic, s-a semnat contractul şi cu un alt jucător care provine din spaţiul ex-iugolslav, croatul Ivan Cosici.

Acesta este un jucător experimentat, în vârstă de 30 de ani, care evoluează pe postul de trăgător principal, la fel ca Radovic. Are 2,00 metri înălţime iar în ultimii doi ani a jucat în Franţa.

Deşi este născut în Bosnia-Herţegovina, Cosici figurează pe site-urile de specialitate cu naţionalitate croată, fiind jucător de bază în echipa naţionala a Croaţiei. De altfel, a jucat de două ori în acest an împotriva României, în preliminariile Campionatului European, ambele meciuri fiind câştigate de echipa lui Cosici.

Astfel, în acest moment Arcada are în lot trei jucători din străinătate, ceilalţi doi fiind Radovic (23 de ani) şi slovenul Ziga Zupanc (26 de ani), acesta din urmă evoluând în ultimii ani în Belgia şi Franţa.

Anterior, în această perioadă precompetiţională clubul gălăţean mai perfectase trei transferuri importante. Este vorba despre Cristian Bartha, coordonatorul titular al echipei naţionale a României, care revine în campionatul intern după 12 ani în campionatele Franţei, Belgiei şi Israelului, Mihai Dumitrache, de asemenea component al echipei naţionale, şi Şerban Paşcan, fost campion naţional.

Cu aceste achiziţii, Arcada este cotată de specialişti cu mari şanse de o obţine chiar o clasare între primele patru locuri în prima ligă.

Începând de mâine, după două săptămâni de antrenamente în Galaţi, formaţia antrenată de Marian Apostu îşi va continua pregătirile în Bulgaria, în localitatea Dobrici, în cadrul unui stagiu de pregătire centralizată cu o durată de 12 zile.

Citit 1203 ori Ultima modificare Luni, 18 August 2014 10:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.